Цветан Цветанов коментира съдебното решение по делото Октопод без да

...
Цветан Цветанов коментира съдебното решение по делото Октопод без да
Коментари Харесай

Цветанов за Октопод: Основният свидетел загина в катастрофа, друг го сякоха с брадва

Цветан Цветанов разяснява правосъдното решение по делото " Октопод " без да загатва името на Алексей Петров. Бизнесменът, който бе разследван по времето, когато Цветанов бе вътрешен министър, беше оправдан в петък вечер. Делото продължи 9 години.

Горд съм с това, което направихме в този интервал с експертите в системата на Министерство на вътрешните работи. Спомняте ли си отвличанията, въоръжението грабежи, интервенциите потрес, печатниците в Долно Сахране, спомняте ли си недоверието, което имаше към българската правоохранителна система, за Килърите за поръчковите убийства? Когато системата и машината работят, тогава и съдът може да издаде присъди, разяснява Цветанов по Българска национална телевизия.

Тук си задаваме въпроса за това дело - знаете ли, че главният очевидец почина при пътно-транспортно произшествие, а вторият - беше изработен опит да бъде посечен с секира. Спомняте ли си кой стартира това дело? От прокуратурата особено беше командирован прокурор, работил и по делото за Митьо Очите, той беше отхвърлен, спомняте ли си за съдията която също беше отстранена? Спомняте ли си за всички очевидци, които говореха за това по какъв начин с автомати и с коли са отивали и са взимали парите на тези хора? Никой не си приказва през днешния ден за жертвите, страхът е нещото, което трансформира обстановката във всеки един развой, сподели Цветан Цветанов.

Спомням си за сем. Анчови, когато 89 година, изнасилиха децата им, а те бяха ограбени това което са претърпели, знаете ли че възмездието и справедливостта пристигна едвам преди 2 години и то с помощта на нашата интервенция. Много е елементарно да приказваме за нещата 9 години по-късно, само че е мъчно да си претърпял всичко това, а не желая да съм на мястото на тези, които са го претърпели. Знаете ли, че има предприемачи които са идвали при мен, те са ме подкрепяли, само че са отказвали да свидетелстват, не споделям имена, само че споделям, че страхът е нещо, което боли, сподели още Цветанов.

За да се бориш против проведената престъпност, би трябвало да бъдеш мощен, само че и да разчиташ на силата и на тези, които би трябвало да свидетелстват ", безапелационен беше Цветанов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР