Цветан Цветанов беше част от факторите, които определяха политиката на

...
Цветан Цветанов беше част от факторите, които определяха политиката на
Коментари Харесай

Дариткова: Цветанов бе фактор, но сега печели дивиденти с антиГЕРБ реторика

Цветан Цветанов беше част от факторите, които определяха политиката на ГЕРБ, в този момент виждаме, че желае да печели политически дивиденти с антиГЕРБ изразителност. Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова в предаването „ Неделя 150 “ по БНР.

" Нямам никакво желание да влизам в двубой с Цветан Цветанов. Аз съм част от ръководещото болшинство. Част от 44-тия парламент, законно определен. Част от тези, които са спечелили доверието на един милион български гласоподаватели и с цялата отговорност на това ние се стараем да отговаряме на публичните упования и да осъществяваме дейности и политики, които дават отговор на актуалните проблеми на хората в изискванията на здравна, обществена и икономическа рецесия ", сподели тя.

" Изборите сме ги спечелили с програмата, със декларираните планове, с лицата на ГЕРБ във всяка една област. Да, Цветан Цветанов беше част от факторите, които определяха политиката, организацията, фрагментите и дейностите на политическа партия ГЕРБ до скоро, само че в този момент виждаме, че той, както множеството партии в сегашния миг, желае да печели политически дивиденти с антиГЕРБ изразителност. Наистина в актуалната обстановка аз съм извънредно озадачена и огорчена от това негово държание ", добави Дариткова.

Според нея това е опит политическите сили, които нямат парламентарно посланичество, да се готвят за идващите избори: „ Срещам се с доста хора, с представители на бизнеса, и считам, че огромна част от тях към момента поддържат това, което ГЕРБ прави и направи във времето. Няма от какво да се срамуваме…За тези 10 година ние променихме България…Търпим политическия негатив сега, само че отговорността изисква България да има работещ парламент, с цел да може да дава отговор на всички провокации на рецесията “.

„ Не се тормозим от служебно държавно управление. Печелили сме няколко пъти в изискванията на служебно държавно управление, подавали сме и оставки “, акцентира още Даниела Дариткова.

И посочи, че ГЕРБ упорства всички национално виновни политически сили да се обединят към концепцията изборите да бъдат в границите на постоянните – при започване на идната година.

„ В момента е извънредно комплицирано да се оправяме с всички бюджетни провокации “, сподели тя във връзка изказвания на съперници, че ГЕРБ не подава оставка „ поради съществуване на милиони за разпределение “, уточни тя.

Дариткова посочи, че интензивността на митингите понижава и наред със свестните и виновните хора, които първоначално се включиха в тях, сега от този митинг се пробват да се възползват политически субекти, „ които гледат да излъскат имиджа си, с цел да се показват в друга светлина в подтекста на почналата към този момент предизборна акция “.

В такава комплицирана обстановка би трябвало да се търси консенсус и разговор, счита тя.

„ Модерно е да се приказва против ГЕРБ, настоящо е да се търси бързо решение, само че оставката не е решение, което дава отговор на ползите на обществото. Не сме имали властта за самоцел “, акцентира ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

Идеята за „ рестарт на страната “ – нова Конституция и привикване на Велико Народно заседание, има своето развиване, уточни още тя – идната седмица ще предложим нарочна комисия в Народно събрание, която да осъществя този развой.

За възможни бъдещи съдружни сътрудници на ГЕРБ може да се приказва, едвам когато забележим стратегиите на партиите, които имат желание да вземат участие в идващите избори, добави Дариткова.

„ Бих призовала тези, които имат съответни бележки към актуалното ръководство, да влязат в разговор с нас и да ги показват, само че другояче не считам, че можем да бъдем потребни на България с една оставка сега, тъй като от нас се чака да реагираме по този начин, че да подсигуряваме естественото излизане на страната ни от рецесията в идващите месеци “, обърна се задочно Даниела Дариткова към протестиращите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР