Цветан Соколов триумфира с шампионската титла на Русия по волейбол

...
Цветан Соколов триумфира с шампионската титла на Русия по волейбол
Коментари Харесай

Цветан Соколов стана шампион на Русия

Цветан Соколов победи с шампионската купа на Русия по волейбол при мъжете, откакто неговият Динамо (Москва) се наложи с 3:2 гейма (26:24, 23:25, 25:20, 20:25, 15:9) над Локомотив (Новосибирск). Това е четвърта купа за московското Динамо и втора поредна. Соколов имаше решаваща интервенция за купата в най-важните моменти. Треньор на Локомотив (Новосибирск) пък е някогашният български народен треньор Πламен Константинов.

Първият сет беше безусловно като люлка в двете направления с поделеното превъзходство. В началото Динамо заложи крепко на началния удар и успяваше да обезврежда офанзивите на Локомотив. Два аса на Ярослав Подлесних осигуриха преимущество в 21:18, само че в края на поредицата резултатът се изравни 21:21. И в играта на нерви победител беше Динамо. Българският диагонал Цветан Соколов проби блокадата, а блокировачът им Максим Белогорцев успря да спре офанзивата на Лизик за сетбола – 26:24.

Втората част също беше доста изнервена, с разменени лидерски точки, а Пламен Константинов с няколко спирания и ротации на състава съумя да измъкне гейма с 25:23. В третата част картината на терена не беше по-различна. И още веднъж българският диагонал имаше значимата интервенция -  единична обсада на Цветан Соколов против офанзива на Сергей Савин и преднина на Динамо от 18:15. До края на частта задатъкът им не слезе под 4 точки и по този начин приключиха с 25:20.

Същият сюжет с противоположен знак се разигра в четвъртата част, с цел да се стигне до тайбрек. Там Динамо дръпна с 3:0, а по-късно с офанзива по диагонала на Подлесних резултатът стана 5:1, а след една от блестящите офанзиви на Соколов и 8:2. Тази преднина беше задоволителна за динамовци да управляват срещата до края, като само при 12:7 имаше леко напрежение в техните редици.

Най-резултатен за тима на Динамо (Москва) беше Ярослав Подлесних с 19 точки. Цветан Соколов приключи със 17, от които 2 от обсада. Вадим Лихошерстов прибави 6. За Локомотив (Новосибирск) над всички беше Дражен Лубурич с 26 точки, а Джон-Гордън Перин осъществя 14.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР