Цветан Господинов, известен като Батмана, е син на един от

...
Цветан Господинов, известен като Батмана, е син на един от
Коментари Харесай

Не пуснаха от затвора сина на един от починалите в Пловдив пациенти

Цветан Господинов, прочут като Батмана, е наследник на един от умрелите пациенти пред пловдивската болница УМБАЛ „ Свети Георги”, оповестява.

Преди ден бе публикувано видео на двама чакащи пациенти на стълбите на болничното заведение. По-късно и двамата снимани издъхват, а околните им са безапелационни, че двамата са стояли там повече от 40 минути и кислородът на единия е приключил.

Скандално видео демонстрира по какъв начин преди този момент двамата мъже чакат за настаняване пред постройката, единият - на кислородно дишане, а другият - лежащ на стълбите. Те са преносочени от Инфекциозната клиника, където са лекувани предходните дни.

Мъжът седнал на тротоара пред отделението по алергология, с кислородна маска на устата е Господин Господинов от село Брестник. Той е татко на Цецо Батмана.

След новината за гибелта на татко си, Господинов е изискал да излезе от пандиза, с цел да е покрай майка си и брат си. Той, посредством юриста си, е подал молба за спиране на присъдата му в границите на 24 часа. Отговорът не е просрочен, само че не бил подобен какъвто Цецо е чакал.

Прокуратурата му разрешила да отиде на погребението на татко си, само че единствено за час.

„ До последно околните не знаеха по кое време ще бъде опелото. Чакаха Цветан да бъде освободен. В последна сметка той е получил позволение да посети гробищния парк, само че единствено за 60 минути, с белезници и конвоиран от чиновници на затвора”, съобщи юристът на Батмана – Гълъбин Мерджанов.

Това не удовлетворило Цветан Господинов, съгласно който решението е дискриминационно.

„ Това е унизително за мен и погазват човешките ми права. Това е дискриминация”, написа до медията на Цветан Господинов.

Затворникът в никакъв случай не е виждан от татко си с белезници, в правосъдна зала или зад решетките. Господинов счита, даже на гроба на татко си да не се появява заключен.

„ Цветан отхвърли да отиде с вериги на ръцете и краката. Освен това в Брестник доста хора ще бъдат на погребението, а част от тях не знаят, че Цветан е в пандиза. Същото се отнася и за по-възрастните роднини”, добави юрист Мерджанов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР