Цвета Караянчева може да се раздели с поста си председател

...
Цвета Караянчева може да се раздели с поста си председател
Коментари Харесай

БСП иска оставката на Караянчева заради „Ходи пеша, бе“


Цвета Караянчева може да се раздели с поста си ръководител на Народното събрание. Утре депутатите би трябвало да гласоподават настояването на опозицията за оставката й. Причината – уронване на престижа на институцията, неуважение и непознаване на Конституцията и законите на страната и несъблюдение на отговорностите като ръководител на Народното събрание.

Мотивите на Българска социалистическа партия прочете от трибуната водачът на партията Корнелия Нинова. Тя напомни скандалното изявление на Караянчева, че който не харесва ръководството, би трябвало да върви пеш и да не употребява метро и автомагистрали. Освен това многочислените случаи, уронващи престижа наинституцията „ ръководител на Народно заседание “ са известни на цялото общество, като някои от тях сме ги показали и във импортираните претекстове, сподели още Нинова. И изброи още артументи: непознаване на Конституцията, слагане на законодателната власт в послушание на изпълнителната, жестоко тъпчене на разпоредбите на законодателния развой и думи, рушащи престижа на Народното събрание.

Подписката с искане за отстраняването на ръководителя на Народното събрание е подкрепена от 96 народни представители от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР