Цвеклото, освен вкусно, е и изключително полезно. Растението се използва

...
Цвеклото, освен вкусно, е и изключително полезно. Растението се използва
Коментари Харесай

Цвеклото крие неочаквани вреди за здравето! Вижте ги

Цвеклото, с изключение на вкусно, е и извънредно потребно. Растението се употребява като лекарство още от Средновековието и намира приложение при лекуване на голям брой болести. Но за жалост и то носи някои неприятни странични резултати за здравето ни.

Прекалената консумация на цвекло може да направи урината ви да наподобява розова. А съгласно изследване в Обединеното кралство този резултат е по-чест при човеци с недостиг на желязо. Червеното цвекло е богато на оксалат, който може да аргументи камъни в бъбреците. Може да не сте в заплаха, в случай че нямате история с бъбречни камъни. Макар и рядко, яденето на цвекло може да аргументи алергия.

Алергичните реакции към потреблението на цвекло се показват в обриви, уртикария, сърбеж и даже студени тръпки и тресчица. Ако равнището на кръвното ви налягане е ниско или се колебае, тогава не би трябвало да ядете цвекло, защото то може да провокира неочаквани спадове на равнището на кръвното не е здравословно да се рискува.

Цвеклото е богато на нитрати и съгласно някои проучвания може да докара до намаление на кръвното налягане и при здрави човеци. Ако към този момент страдате от стомашно-чревни проблеми, яденето на цвекло може единствено да утежни казуса. То може също да аргументи отичане, метеоризъм и конвулсии.

Зеленчукът може да аргументи запек или диария. Храненето с цвекло може да аргументи и газови болки - болката, която поражда от образуването на газ в стомаха заради наличието на нишки от цвеклото. Ако имате проблеми с кръвната захар никога не е целесъобразно да се доближавате до този зарзават.

Цвеклото е богато на желязо, магнезий, мед и фосфор - и това е положителната част. Но неприятната част е, че всичко това са метали и несъразмерната консумация от тях може да докара до натрупването им в черния дроб. Това може да повреди черния дроб и панкреаса.

Цвеклото е здравословно. Един от най-здравословните зеленчуци. Но в случай че имате някои от здравословните проблеми, изброени до момента, спрете да го консумирате.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР