Цвеклото, както всичко, което расте в градината, е изключително полезно.

...
Цвеклото, както всичко, което расте в градината, е изключително полезно.
Коментари Харесай

Ето кой не трябва да яде цвекло

Цвеклото, както всичко, което пораства в градината, е извънредно потребно. Съдържа натурален антиоксидант бетаин, който е виновен за цвета на кореноплода, има противовъзпалителен резултат и има добър резултат върху имунната система.

Необходим е и за поддържане здравето на черния дроб. Цвеклото може да се употребява и за попречване на запек.

Но се оказва, че не всеки би трябвало да го употребява. За това кой не би трябвало да яде цвекло приказва гастроентерологът и терапевтът на “SM-Clinic ” Александра Яковлева.

Според нея цвеклото е противопоказано при уролитиаза и холелитиаза. Всичко се дължи на оксалатите, открити в зеленчука. Това са соли на оксаловата киселина, те подтикват образуването на камъни в пикочните и жлъчните пътища.

Също по този начин се предлага да се ограничи цвеклото при диабет. Факт е, че кореноплодът съдържа доста захар, не без причина се създава от захарно цвекло. 

При хронично ниско кръвно налягане (хипотония) цвеклото също не би трябвало да се употребява. С нараснало внимание лекарят поучава да се яде цвекло при болести на стомашно-чревния тракт. Продуктът има слабително деяние, заради което е противопоказан за хора с раздразнени вътрешности и податливост към диария./Zdrave.to

 

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР