ЦСКА записа първата си шампионатна победа през новия сезон във

...
ЦСКА записа първата си шампионатна победа през новия сезон във
Коментари Харесай

ЦСКА записа първа победа за сезона с 1:0 над Крумовград

ЦСКА записа първата си турнирна победа през новия сезон във втория кръг на efbet Лига, против дебютанта в елита Крумовград с 1:0 на „ Българска войска “.

„ Червените “ на Саша Илич не бяха изключително безапелационни, само че все пак съумяха да реализират домашен триумф №701 в групата на майсторите с същински шедьовър на Тобиас Хайнц.

Норвежецът се разписа със странична ножица преди почивката, а своите дебюти направиха летните попълнения Браян Кордоба и Данило Асприля.
Лошата вест за „ армейците “ бе, че Енес Махмутович и Амос Юга получиха контузии и бяха сменени наложително, тъй че ще са под въпрос за четвъртък, когато в Борисовата градина ще гостува румънския Сепси за мач от втория квалификационен кръг за шампионата Лига на конференциите.

С оглед на идната среща в Европа наставникът на домакините Саша Илич направи няколко промени в състава и офанзивата поведе пристигналият това лято Матиас Фаетон, до момента в който в групата още веднъж не попадна сърбинът Лазар Туфегджич.
 



ЦСКА стартира по-настървено срещата и още във втората минута Марселино Кареасо можеше да се възползва от неточност в отбраната на гостите, само че не го стори.

В 12-тата минута капитанът на Крумовград Божидар Кацаров получи първия жълт картон в мача поради задържане на Джонатан Линдсет, а в това време и двата тима насочиха по един неакуратен изстрел.



Първият подобен в очертанията на която и да е от двете порти пък се трансформира в гол.

След многоходова офанзива на домакините те откриха резултата в 24-ата минута с същински шедьовър.

Амос Юга центрира отляво, а Тобиас Хайнц засече със страхотна странична ножица топката от придвижване и я прати неспасяемо в далечния низък ъгъл, с цел да открие резултата и да хвърли в същински възторг почитателите на „ Армията “ – 1:0.



Последва жълт картон поради искания на Алекс Колев и пауза за вода поради горещото време.



Скоро след подновяването на играта пък Енес Махмутович от домакините получи разтежение и трябваше да бъде сменен от Браян Кордоба, който направи дебют за ЦСКА.



До почивката двата тима не стигнаха до чисти голови положения, въпреки че „ армейците “ извършиха общо 6 ъглови удара.

По време на паузата в състава на ЦСКА се появи Станислав Шопов, вместо контузилия се Юга, а в първите 3 минути на втората част младокът центрира рисково на 2 пъти към Фаетон.

В първия случай обаче топката не стигна до новото „ алено “ попълнение, а във втория шутът му от близко бе избавен от вратаря Янко Георгиев.

В 60-ата минута наставникът на гостите Неманя Миланович направи две смени, а не след дълго неговият сътрудник Илич отговори със същото.

Вместо голмайсторът Хайнц се появи дебютиращият Данило Асприля, до момента в който Фаетон отстъпи мястото си на Марк-Емилио Папазов.

Не след дълго ЦСКА размени и капитана си Иван Турицов с Асен Дончев, а лентата получи Мено Кох.

В 84-ата минута Шопов проби добре в наказател
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР