ЦСКА стана първият полуфиналист в Националната волейболна лига (НВЛ) за

...
ЦСКА стана първият полуфиналист в Националната волейболна лига (НВЛ) за
Коментари Харесай

ЦСКА отново срази Монтана и е първият полуфиналист в НВЛ

ЦСКА стана първият полуфиналист в Националната волейболна лига (НВЛ) за мъже през този сезон, откакто в първия кръг на плейофите отстрани с 2-0 победи състава на Монтана.

Преди няколко дни " алените " завоюваха визитата си в Северозападна България с 3:1 гейма, а довечера в своята зала " Васил Симов " се постановиха още веднъж със същия резултат - 3:1 (18:25, 25:22, 25:21, 25:16) - и по този начин си поправиха път към етапа на най-хубавите четири отбора в родното състезание.

Мачът в столицата стартира по-силно за гостите, които в първата част поеха контрола още след 5:5 и последователно построиха разлика от 6-7 точки, която задържаха за крайното 25:18 в своя изгода.

Волейболистите на Александър Попов дадоха отговор уместно и във втория сет нито за момент не изпуснаха водачеството и макар че на няколко пъти разрешиха на своя противник да се доблжи единствено на един пункт, стигнаха до изравняването на резултата след 25:22.



Третият гейм се разви по подобен метод, като още веднъж домакините бяха тимът, който имаше преднина в точките и в последна сметка се възползваха от грешките на монтанчани, с цел да стигнат до цялостен поврат след 25:21.

Четвъртата част започва по-позитивно за възпитаниците на Даниел Пеев, само че в средата на сета настъпи срив в играта им, който оказа помощ на ЦСКА да поеме още веднъж контрола върху събитията на игрището и без особени усложнения да стигне до крайния триумф след 25:16.

Страхиня Бързакович беше над всички за спечелилите със своите 32 точки (4 блока, 3 аса), а Александър Симеонов добави още 13 (2 блока, 2 аса).

За състава на Монтана Кристиан Валчак приключи с 18 пункта (1 блок, 2 аса), до момента в който Самуил Вълчинов добави 15 (2 блока, 1 ас).



В полуфиналите ЦСКА чака спечелилия от конфликта Дея спор - Черно море, който ще бъде решен в цялостния формат от три срещи, откакто варненци завоюваха втората от тях вкъщи с 3:2 гейма, изравнявайки резултата в серията.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР