ЦСКА спечели поредна победа във вечното дерби. Червените, абсюлотни фаворити

...
ЦСКА спечели поредна победа във вечното дерби. Червените, абсюлотни фаворити
Коментари Харесай

ЦСКА удари Левски, сините отърваха разгром /СНИМКИ/

ЦСКА завоюва поредна победа във безконечното дерби. " Червените ", абсюлотни любимци прези мача, победиха с 2:0, само че могат да съжаляват за огромните пропуски които направиха и пропуснаха да разгромят противника си.

С оглед на положението, в което се намира, Левски нямаше по какъв начин да има доста позитивни упования преди този мач. Логично и ползата към мача бе голям, откакто за първи път от месеци насам бе разрешено да има избран % аудитория на стадиона.

Пуснатите в продажба билети при стеснен потенциал бяха разпродадени за по-малко от час, а доста искащи не съумяха да се снабдят с пропуски.

Още в третата минута Мартин Петков удари горната греда от фаул. Но това се оказа изманна вяра за " сините ", че ще дадат отпор в дербито.

Символичните посетители отвърнаха със мощен удар на Кери, който мина около лявата греда на Микулич. Поредната неточност на синята отбрана за този сезон докара до гол в тяхна врата. 

Това се случи в 14-ата минута, когато Варела центрира чудесно, а най-ниският на терена от " алените " Кейта изпревари Рерас и с глава прати топката под гредата на Микулич.

Голмайсторът беше деен и в идващите минути, само че при нов пробив отдясно, след който не съумя да откри Кайседо пред вратата на " сините ", се контузи.

В 33-ата минута единствено шансът избави Левски. Йомов развинти най-слабия на терена до този миг Рерас и центрира рисково, Кайседо не съумя да стигне до топката, а Найденов изпревари Варела малко преди испанецът да удвои на празна врата.

Тотално несъответстващата отбрана на " сините " позволяваше всяка офанзива на съперника да бъде голова.

 Левски - ЦСКА-София

Все отново ЦСКА поведе с два гола в 37-ата минута, когато Кайседо стреля с левия крайник от 19 метра, топката се отби в Атанасов и влезе в долния ляв ъгъл на Микулич.

Представянето на " сините " вбеси агитката на отбора, като към 50 индивида от Сектор " Б " нахлуха на пистата, само че след бързата интервенция на органите на реда не се стигна до ексцесии и няколко минути по-късно почитателите се върнаха в бранша.

Цяло знамение беше, че Левски се прибра на почивката единствено с два гола пасив в резултата.

 Левски - ЦСКА-София

Нов огромен пропуск за “червените ” имаше в 62-ата минута. Варела още веднъж изведе Кайседо зад отбраната, само че останал самичък против Микулич, вратарят му се хвърли в краката и мазета топката.

Йомов пропусна в 75-ата минута да вкара трети гол за ЦСКА.

Голяма заслуга за отърваването на " сините " от разгрома имаха и положителните изяви на вратаря им Звонимир Микулич.

В последните минути червмените направиха още пропуски. В последна сметка след триумфа, ЦСКА събира 50 точки и остава на две от втория Локомотив Пд. Левски остава на неприятното за отбора девето място с 28 точки.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР