ЦСКА-София все повече изостава от лидерите в първенството, а днес

...
ЦСКА-София все повече изостава от лидерите в първенството, а днес
Коментари Харесай

Ще продължи ли ЦСКА-София да страда при гостуванията?

ЦСКА-София от ден на ден изостава от водачите в шампионата, а през днешния ден на " алените " им следва ново тежко тестване - посещение на Етър. Макар и да са в долната половина на класирането, " болярите " до известна степен стабилизираха изявите си и сигурно ще се опитат да се възползват от съмненията на " армейците ", които пък са окуражени да съкратят дистанцията до третия Левски преди семейството на " сините " против Дунав.

Очевидна е наклонността ЦСКА-София да играе едва отвън столицата. " Червените " завоюваха единствено едно посещение в първите 13 кръга - 1:0 против Ботев (Пловдив) в средата на септември. Нулевото тъждество против Лудогорец в Разград също може да се одобри като позитивен резултат, само че тимът стига единствено до точка против Дунав (1:1), а при последните си две визити отстъпи на Берое с 1:2 и на Локомотив (Пловдив) с 0:1.

Етър нямаше загуба пред своите почитатели до разгрома с 0:5 от Локо (Пд). В същото време обаче " виолетовите " победиха на " Ивайло " единствено Берое и Витоша (Бистрица). През предишния сезон отборът от Велико Търново загуби и двата си мача с ЦСКА-София, само че при започване на този изненадаха столичния гранд на " Българска войска " - 2:2.

Наставникът на домакините Росен Кирилов имаше много кадрови проблеми, само че сега в лазрета са единствено Иван Петков и Яни Пехливанов. Голмайсторът Даниел Младенов се завърна в игра против Дунав и през днешния ден ще е титуляр. За първи път от два месеца ще започва Флорент Боджадж, който ще води офанзивата. В центъра на отбраната ще работят Христофор Хубчев и двама някогашни футболисти на " алените " - Иван Иванов и Александър Дюлгеров.

В отсъствието на контузения Иван Турицов е доста евентуално ЦСКА-София да играе в скица с трима бранители. Това ще са Петър Занев, Раул Албентоса и Пламен Гълъбов. По двата фланга ще играят Греъм Кери и Брадли Мазику, а в предни позиции ще си партнират Али Соу и Евандро. Кристиян Малинов и Валентин Антов ще са двойка вътрешни халфове, а Тиаго Родригес ще има по-офанзивни функционалности.

Етър не е побеждавал " алените " в турнирен мач от 1994 година, когато се наложи с 2:0 във Велико Търново. Последваха 6 равенства и 9 загуби.

efbet Лига - 14 кръг:

ЕТЪР - ЦСКА-СОФИЯ

Вероятни сформира:

ЕТЪР (5-4-1): Х. Иванов; З. Илиев, Дюлгеров, И. Иванов, Хубчев; К. Стоянов; Ковачев, Станоев, Руменов, Д. Младенов; Боджадж
Старши треньор: Р. Кирилов
ЦСКА-СОФИЯ (3-5-2): Бусато; П. Гълъбов, Албентоса, Занев; Г. Кери, Малинов, Т. Родригес, В. Антов, Мазику; А. Соу, Евандро
Старши треньор: М. Крушчич

СЪДИЯ: Ивайло Стоянов
СТАДИОН: " Ивайло "
НАЧАЛО: 18:30 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК efbet Лига 14 кръг, сряда 30 октомври  Етър 18:30предстои  ЦСКА-София
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР