ЦСКА-София ще прибере 4,8 милиона долара (4,2 млн. евро) от

...
ЦСКА-София ще прибере 4,8 милиона долара (4,2 млн. евро) от
Коментари Харесай

ЦСКА-София прибира 4,8 милиона долара за Десподов?

ЦСКА-София ще прибере 4,8 милиона $ (4,2 млн. евро) от прехвърлянето на Кирил Десподов в италианския Каляри, твърди “Труд”. Клубът от Борисовата градина също по този начин ще получи 15 % от предстоящ трансфер на Десподов. Футболист №1 на България към този момент е кадър на италианския клуб, като двете страни са се споразумели договорката да стане в американската валута. Договорът на Десподов е за 4 години и половина. Футболистът ще получи 2 милиона евро като заплати за интервала. В тях не са включени награди за класиране, голове и асистенции.

#Cagliari | #Despodov ha superato le visite mediche tenutesi a Villa Stuart, a breve la firma sul contratto fino al 2023. #Calciomercato pic.twitter.com/lgriazTJ61
— Cagliari Calcio Forum (@CastedduForum) January 30, 2019 Нападателят напусна лагера на ЦСКА-София в Испания и във вторник на обяд мина медицински проби. Всичко на остров Сардиния е било по проект и контрактът е подписан. Така Десподов става най-скъпият футболист, който е продаден от наш клуб в чужбина. В първата десетка на най-добре пласираните играчи има шестима “червени “. Останалите са Христо Стоичков, Стилиян Петров, Димитър Бербатов, Владимир Манчев и Ивайло Чочев. А притежателят на „ алените “ Гриша Ганчев е взел участие в 4 от покупко-продажбите – в три като шеф на Литекс. Десподов може да дебютира за Каляри още в понеделник против Аталанта в Серия А. В италианското състезание България е била представяна през годините от Николай Илиев, Христо Стоичков, Валери Божинов, Александър Тонев, Андрей Гълъбинов и Ивайло Чочев. Вратарят Николай Михайлов беше във Верона, само че по този начин и не игра мач от шампионата за тима, а единствено един път за купата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР