ЦСКА София направи обрат през второто полувреме и спечели с

...
ЦСКА София направи обрат през второто полувреме и спечели с
Коментари Харесай

ЦСКА София с късен обрат срещу Пирин

ЦСКА София направи поврат през второто полувреме и завоюва с 2:1 против Пирин (Благоевград), с което " алените " съкратиха разликата с водачите в българското футболно състезание. Те са с две точки зад първенеца Локомотив (Пловдив) и една зад втория в подреждането Черно море (Варна). Пирин е на 13-а позиция преди останалите мачове от 14-ия кръг на Първа лига.

ЦСКА София сътвори първото чисто състояние в мача в 39-ата минута. Капитанът на " алените " Амос Юга изведе зад тила на защитата Дюкенс Назон, само че този път голмайсторът на тима не съумя да се разпише. Неговият удар срещна крайници на вратаря Максим Ковальов. Гостите се задържаха в половината на Пирин след ситуацията и секунди по-късно Ковальов отрази удар с глава на Майкъл Естрада, а в последвалата офанзива " армейците " сами сътвориха първата обстановка за домакините. Тобиас Хайнц сбърка пас обратно и той бе кръстосан от Аймен Суда, който стреля в ръцете на Густаво Бусато.

Пирин обаче осъществя при втората груба неточност на " алените " в добавеното време. Юга опита пас към собствен съотборник, само че топката бе отнета от Александър Дюлгеров. Той подаде бързо на Юго Комано, който пък изведе Иван Тасев зад тила на отбраната. 21-годишното крило преодоля Бусато с удар в далечния ъгъл и " орлетата " поведоха на почивката.

До средата на второто полувреме най-вече далечни удари на Хайнц създаваха заплаха за Пирин, само че всичко се промени с влизането на Матиас Фаетон на негово място. Французинът изравни за ЦСКА София в 79-ата минута, а още в идната офанзива той пусна пас по трева в наказателното поле и Джонатан Линдсет вкара за 2:1.

Ситуацията стана сериозна за Пирин в 84-та минута, когато Аюб Абу бе изпъден от игра с втори жълт картон. ЦСКА София задържа с лекост преднината си и завоюва осмата си победа през сезона.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР