ЦСКА шокира Лудогорец насред Разград и спечели гостуването си в

...
ЦСКА шокира Лудогорец насред Разград и спечели гостуването си в
Коментари Харесай

ЦСКА нанесе първа загуба на "Лудогорец" и завърза интригата в пъренството

ЦСКА шокира " Лудогорец " посред Разград и завоюва гостуването си в дома на първенеца с 2:1. Макар, че играха близо 30 минути с човек по-малко на " Лудогорец сцена ", алените се показаха мощно и нанесоха първо проваляне на водача в Първа лига.

С успеха си ЦСКА върна интригата в шампионата и редуцира пасива си от първенеца на единствено две точки. " Лудогорец " поведе при започване на втората част посредством Густаво Кампаняро, само че алените стигнаха до цялостен поврат. Първо Каранга беше прецизен в 58-ата минута, прекъсвайки сушата си от съвсем шест часа без гол, а по-късно резервата Кевин Меркадо донесе триумфа.

Загубата е първа за " Лудогорец " в Първа лига през сезона и първа вкъщи от 31 март, когато " Локомотив " (Пловдив) завоюва в мач без значение.

" Лудогорец " стартира без една от огромните си звезди Вандерсон, който се оплака от леки травми и насъбрана отмалялост в последните дни и макар направените проби прди мача, остана на пейката. ЦСКА пък беше без контузения си капитан Божидар Чорбаджийски.

End of the game. Victory for CSKA-Sofia with 2:1.#ludogoretspic.twitter.com/k67sTzYIro
— PFC Ludogorets 1945 (@Ludogorets1945) November 5, 2017

През първата част нито един от двата тима не съумя да вземе изрично превъзходство. В началните минути гостите бяха по-активни и имаха отличен късмет да открият резултата посредством Густаво Кулма. Колумбиецът се озова на стрелкова позиция, само че не можа да преодолее Хорхе Броун.

" Лудогорец " имаше съмнения най-много в средата на терена, само че алените не съумяха да се възползват от това. Двата тима заложиха доста на експанзията и за първите 45 минути имаше общо 21 нарушавания – 14 осъществени от разградчани и седем от гостите.

 Лукоки пропусна един от най-хубавите шансове за
© LAP.bg

Лукоки пропусна един от най-хубавите шансове за " Лудогорец ".

Разградчани разчитаха на бързите Лукоки и Мисиджан в предни позиции, още веднъж без изявен нападател, само че ЦСКА беше добре групиран в защита. Червените не оставяха празни пространства и това лиши " Лудогорец " от действителни голови положения.

В 32-ата минута Кулма въпреки всичко означи гол, само че той беше анулиран поради засада, която се видя още в действително време.

До края на първата част " Лудогорец " беше по-активен и най-много с помощта на Марселиньо успяваше да сътвори рискове. При една от тях Черниаускас сбърка, само че нападател в зелено не съумя да се възползва.

Второто полувреме стартира много по-интересно от първата част и двата тима започнаха да нападат много по-масирано. Три минути след подновяването на играта " Лудогорец " поведе благодрение на положителните дейности на Марселиньо.

Халфът проби по лявото крило, видя положителното придвижване на Кампаняро и го изведе безусловно очи в очи с Черниаускас. Малинов не следваше бразилеца с №10 и не съумя да му противодейства – 1:0 за " Лудогорец ".

Преднината на домакините се резервира единствено девет минути, откакто ЦСКА на собствен ред подвигна оборотите и стартира да играе по-активно. След статично състояние алените съумяха да изравнят, с помощта на Фернандо Каранга.

Бразилецът засече центриране на Тиаго отляво, изпреварвайки Моци и прати топката в мрежата. Таранът осъществя 13-ия си гол за сезона и постави завършек на суша от 356 минути, в които не се беше разписвал.

 Александър Барт (на земята) направи мощен мач за алените.
© LAP.bg

Александър Барт (на земята) направи мощен мач за алените.

Наред с положителните си изяви на терена, Каранга сподели и неналичието на дисциплинираност, която навреди на алените. Бразилецът първо си изкара жълт картон, с който стана ясно, че пропуща идващия дуел с " Ботев ", тъй като му е пети от началото на сезона. След това Каранга стартира да се " хваща " на леките провокации от футболистите на " Лудогорец ", които целяха да му изкарат още едно предизвестие.

Каранга направи поредност от нарушавания, само че треньорът Стамен Белчев реши да не го сменя, което се оказа и неточност. В 68-ата минута бразилецът си оказа помощ с ръка в борба за позиция с Моци и беше изпъден от терена.

Само три минути, откакто остана с човек по-малко, ЦСКА стигна до втори гол, шокирайки първенците. Пластун не почисти добре топката след центриране от свободен удар, тя попадна в Меркадо и еквадорецът с шут от към 22 метра преодоля Броун за повторно.

Едва в 11-ия си мач след прехвърлянето през лятото Меркадо съумя да порази задачата.

В заключителните 10 минути напрежението взе връх, като " Лудогорец " пропусна доста добър късмет след удар на Марселиньо. Той стреля с глава, само че Черниаускас извади топката тъкмо под гредата.

Изненадващо обаче топката се задържаше по-често в половината на домакините, които по този начин и не съумяха да изнесат трайно дейностите пред полето на гостите. Дори влизането на Вандерсон, Кешеру и Жуниор Кишада от пейката не съумя да избави първенците от провалянето.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР