ЦСКА-Сф стартира ударно в Лига Европа, след като на старта

...
ЦСКА-Сф стартира ударно в Лига Европа, след като на старта
Коментари Харесай

Мощно начало за ЦСКА-Сф в Европа

ЦСКА-Сф започва стремително в Лига Европа, откакто на старта на квалификациите разруши черногорския Титоград с 4:0. " Червените " съвсем обезсмислиха реванша в Подгорица идната седмица и могат да насочат подготовката си за тежките конфликти с хърватския Осиек във II прелиминарен кръг.

Пред 12 000 души, изпълнили 2 от секторите на " Армията ", головете вкараха Евандро да Силва (40), Тиаго Родригеш (53), Жеферсон Телеш (55) и Кристиян Малинов (73). Веднъж и гредата оказа помощ на гостите през първото полувреме, когато от 5 м Пламен Гълъбов не уцели празната врата. Освен нападателната си мощност обаче играчите на Добри Митов направиха и много неточности в отбрана. А причина за слабостите в защитата беше неналичието на титулярите от предишния сезон - контузения Николай Бодуров и санкции Божидар Чорбаджийски. Официално за " алените " при гръмката победа дебютираха Диего Фабрини, Греъм Кери, а след това и Петър Занев. Митов пък стартира единствено с двама българи - бранителите Стойчо Атанасов и Гълъбов, само че след почивката пусна още двама - Петър Занев и Кристиян Малинов, който оформи разгрома с прословут отдалечен шут.

" Когато има по-сериозни противници, би трябвало да не вършим такива неточности. Не желая да недооценявам противника. Всеки състезател би трябвало да употребява шанса си, когато се появи на терена. Хареса ми, че всички футболисти се раздадоха на най-много, оправиха се отлично, имахме и още благоприятни условия, само че сме удовлетворени. Имаше 2 обстановки, където имаше недобри намеси от наша страна, само че момчетата съумяха да се концентрират и справедливо победихме. Направихме неточности, които не трябваше да позволяваме, тези неточности се санкционират. Имаме много нови състезатели, а времето не е доста. Работим върху синхрона, не всякога се получава, неточности се вършат ", разгласи Митов.

" Това беше началото, което чакахме, и се готвехме на лагера в Австрия. Добър мач се получи. Те бяха до първия гол. Знаехме, че в случай че вкараме, те отиват на 4-5. Стига да не създадем невероятни нелепости там, продължаваме ", сподели единственият български голмайстор Малинов, за чиито изяви беше дошъл съгледвач от Турция.

Почетният президент Димитър Пенев предизвести футболистите да не бързат, тъй като има още 90 минути. " Защо толкоз бързате? Две букви и незабавно прескачате. Първо, честито на момчетата и треньорите. Добър резултат, който дава положителни очаквания за реванша. Всичко може да стане. Играха това, което желаеха треньорите. Резултатът можеше да бъде и по-добър, само че в тези шампионати са значими първите стъпки. Добри бяха. Има време, доста мачове, предостатъчно... ", сподели Пената.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР