ЦСКА се представи силно, но не успя да победи руския

...
ЦСКА се представи силно, но не успя да победи руския
Коментари Харесай

ЦСКА изпусна шампиона на Русия в здрав мач с две греди и големи пропуски

ЦСКА се показа мощно, само че не съумя да победи съветския първенец " Спартак " (Москва). Двата тима изиграха доста здрав мач, в който имаха много благоприятни условия да завоюват, само че не съумяха да си отбележат гол след две греди и огромни пропуски.

Това беше третата контрола на българския вицешампион от подготвителния лагер в Испания. В предходния мач алените направиха нулево тъждество с " Динамо " (Киев), а в първата си инспекция разгромиха тима на Фабио Капело " Жиангсу " с 8:0.

Двубоят сред ЦСКА и " Спартак ", който се игра пред огромна българска агитка, стартира във вихрено движение. Българският тим имаше изключителна опция да открие резултата след едвам 65 секунди игра.

Каранга лиши топката и даде началото на контраофанзива с подаване към Тиаго Родригес. Португалецът напред по левия фланг и подаде към точката на дузпата за Кирил Десподов. Ударът на Десподов беше блокиран, само че топката попадна в Тиаго. Той шутира от въздуха, а на три метра от голлинията Каранга подложи крайник, само че вместо в опразнената врата стреля в напречната греда.

Само 20 секунди по-късно груба неточност в отбраната на ЦСКА разреши на Куинси Промес да излезе самичък против Георги Китанов. Нападателят на " Спартак " обаче направи неблаговиден опит да трансферира вратаря на алените.

Руският първенец владееше по-продължително топката, само че играчите на ЦСКА пресираха добре и играеха много солидно в отбрана. Няколко пъти алените отнемаха топката в половината на противника, което даваше предпоставки за рискови контраатаки.

При двете най-хубави Десподов не съумя да откри вярното решение. При първата обстановка той проби отдясно, само че опитът му да откри Каранга пред вратата беше кръстосан. При втората най-хубавият млад състезател в Първа лига за 2017 година насочи слаб удар от границата на наказателното поле.

В същото време " Спартак " не сътвори нищо забавно пред вратата на Китанов отвън пропуща на Промес във втората минута. Пет минути след почивката обаче съветският първенец имаше превъзходен късмет да открие резултата. Фернандо се озова очи в очи с Китанов след неточност на Жеферсон и Николай Бодуров, само че стреля над вратата.

В 65-ата минута Каранга направи още един извънреден пропуск. Бразилецът получи късмет да стреля с глава на два метра от голлинията, само че прати топката над вратаря Артьор Ребров, който се разтегна и мазета с една ръка в корнер.

В 80-ата минута пред ЦСКА се откри нов страховит късмет да поведе. Жеан Бланко лиши топката от защитник, напредна самичък против вратаря и потърси намиращият се самичък пред опразнената врата Станислав Манолев. Топката обаче пристигна малко обратно за десния бек и той не съумя да означи.

Минута по-късно гредата избави ЦСКА след хубаво осъществяване от директен свободен удар на Фернандо. Това беше и последният забавен миг пред една от двете порти.

" През по-голямата част от мача стояхме добре. Много добра и потребна инспекция за нас. Можем единствено да си извлечем положителни поучения. Лошото е, че не вкарахме гол, само че е добре, че в следващ мач не допуснахме. Можеше да играем с малко повече самочувствие, да държим по-дълго топката и да бъдем равностойни на " Спартак ", който на моменти имаше преимущество ", сподели старши треньорът на ЦСКА Стамен Белчев след мача.

Съставът на ЦСКА

Титуляри: Георги Китанов, Станислав Манолев, Николай Бодуров (к), Александър Дюлгеров, Жеферсон Телес, Раул Лое, Тиаго Родригес, Роланд Алберг, Енрике Рафаел, Кирил Десподов, Фернандо Каранга.

Резерви: Витаутас Черниаускас, Александър Барт, Александър Георгиев, Божидар Чорбаджийски, Стойчо Атанасов, Валентин Антов, Никола Борисов, Божидар Чуканов, Радослав Живков, Жеан Бланко.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР