ЦСКА разгроми Левски с 94:77 в първото издание на вечното

...
ЦСКА разгроми Левски с 94:77 в първото издание на вечното
Коментари Харесай

ЦСКА размаза Левски в първия мач от плейофите

ЦСКА разгроми Левски с 94:77 в първото издание на безконечното дерби в границите на четвъртфиналите от плейофите на Националната баскетболна лига. “Армейците ” съкрушиха най-големия си противник най-много във втората четвъртина, а някъде в средата на третата към този момент всякаква конспирация беше отстранена.

Очаквано водачите на ЦСКА не разочароваха - Таменанг Чо заби 21 точки и беше най-резултатен, а Брандън Йънг добави 17, като се отличи и с 12 асистенции. Центърът Драган Зекович също свърши работата си чудесно и приключи с 14 точки, а Венцислав Петков записа 12. Алекс Симеонов и Зейн Ноулс не съумяха да стигнат до двуцифрен актив и завършиха дербито с по 9 пункта на сметката си.

За Левски най-резултатен беше Джон Флорвиъс с 19, а Николай Михайлов и Серхи Павлов прибавиха надлежно по 15 и 11.

Следващият мач е в петък от 19 часа в зала “Универсиада ”, като се играе до две победи от най-много три мача.

“Армейците ” повишаваха самочувствието си на паркета с всяка минала минута, а разликата се качи фрапантно във втората четвъртина на дербито. В първата с четири тройки домакините изваяха задатък от седем точки, само че с късен взлом “сините ” си издействаха пасив от единствено 21:22.

Във втората част обаче ЦСКА заби 25 точки против единствено 16, а Таменанг Чо ставаше все по-труден за запазване, макар че до последно беше под въпрос за този значим конфликт. Естествено, Брандън Йънг също допринасяше за увеличението на актива на тима, воден от Росен Барчовски.

Третата четвъртина продължи с доминация на “армейците ”, а Левски редуваше някои епизодични експлоадирания с дълготрайно “пропадане ”. Разликата в края на частта набъбна до 15 точки, а точно този сегмент от мача изглеждаше значим за “сините ” в устрема им да осъществят поврат.

Кош със сирената на Мартин Сотиров пък обезпечи още по-убедителен задатък на ЦСКА - 73:54. Четвъртата част се трансформира в същинско стрелбище, а “армейците ” не просто поддържаха или леко увеличаваха задатъка си, ами и гонеха 100 точки. Това обаче не се случи, само че надали Росен Барчовски е останал неудовлетворен от този факт, в случай че отборът му стартира с повече от безапелационен триумф.

Снимка: startphoto.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР