ЦСКА приема украинския Зоря (Луханск) тази вечер на Националния стадион

...
ЦСКА приема украинския Зоря (Луханск) тази вечер на Националния стадион
Коментари Харесай

ЦСКА няма право да проспи още едно първо полувреме

ЦСКА приема украинския Зоря (Луханск) довечера на Националния стадион " Васил Левски ". В третия квалификационен кръг на Лига Европа " армейците " към този момент нямат право да домакинстват на клубния си стадион. В предходните седмици отбелязахме какъв брой значим за отбора е факторът " Българска войска ". Време е да обърнем внимание на тревожна за " алените " статистика, която би могла да им изиграе неприятна смешка през днешния ден.

Футболистите преднамерено проспиват първото полувреме на мача.

Трудно е да се каже на какво се дължи - дали треньорските оказания са за по-спокойно начало и последователно да се набира инерция или играчите просто не съумяват да навлязат в срещата. Още в първия конфликт за сезона против Титоград (4:0) нападателите на столичния гранд имаха потребност от цели 40 минути да се разпишат. Преди това продукцията бе постна на фона на шоуто по трибуните. След почивката пък бяха нужни 8 минути преднината да набъбне на класическа. На протоколния реванш в Черна гора " алените " насочиха едвам 1 удар към вратата на домакините преди паузата - против 5 на сметката на Титоград.

През втората част по този начин и не се стигна до гол, само че ситуациите бяха 10:0 в интерес на българския представител и апатията бе сменена от устремност.

Четири дни по-късно Черно море сгорчи живота на " армейците ". Водеше с 2:0 след 45 минути игра. Новото проспано първо полувреме беше реалност. Срещу Осиек (1:0) ЦСКА насочи един удар през първата част и осъществя през втората. Брилянтният гол на индивида във форма за 31-кратните първенци - Евандро, се оказа скъп. На реванша в Хърватия през началните 30 минути имаше един тим на терена и " алените " би трябвало да бъдат удовлетворени, че позволиха единствено един гол.

Между двете срещи с Осиек се игра Славия - ЦСКА.

" Белите " поведоха в резултата през втората част и " армейците " още веднъж трябваше да се разсънват, а първата предложи само постна продукция и нерви. Миналия уикенд столичани домакинстваха на Ботев (Враца)... познайте какво - нови 45 минути тъга за почитателите на " Армията " и избавителен гол на Евандро през второто полувреме.

Проблемното начало на срещите се трансформира в наклонност и по-класните противници се възползват от него. Зоря е първокласен тим от мощен шампионат, който идва да играе футбол в София. Няма да се затваря и да изритва топката на направления. С оглед началото на сезона е извънредно време ЦСКА да си вземе поука, в случай че не желае да съжалява. Люпко Петрович го сподели: " Зоря е предолим противник ".

Но " алените " ще се победят сами, в случай че в следващ мач стартират неенергично и разсеяно. Гостите това и чакат. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР