ЦСКА поиска БФС и съдийската комисия да посочат ясни критерии

...
ЦСКА поиска БФС и съдийската комисия да посочат ясни критерии
Коментари Харесай

ЦСКА скочи на ВАР, иска ясни критерии

ЦСКА изиска БФС и съдийската комисия да посочат ясни критерии за намесата на ВАР. При загубата с 1:2 от " Лудогорец " имаше две обстановки, в които " алените " претендираха за дузпи - игра с ръка на Нонато и изблъскване на Жираир Шагоян. Първият в ранглистата рефер Георги Кабаков не реагира. Собственикът Гриша Ганчев даже наруши практиката си и в персоналния си профил в инстаграм пусна видео от тях, заяви " Труд бг ".

" Анализът на нашите неточности след загубата към този момент стартира - написа ЦСКА в декларация. - Използването на ВАР предизвика редица въпроси измежду доста клубове. Остана усещане, че липсват безапелационни правила, които да дефинират по кое време системата се намесва и по кое време не. Не виждаме явен принцип, по който съдиите в буса приканват основния рефер да изгледа самичък противоречиво състояние. При идентични обстановки в разнообразни мачове решенията не се взимат въз основата на справедливи критерии. Кабаков не прегледа самичък обстановките. Не търсим оправдания, само че е редно БФС да откри един изцяло обединен принцип. "

Бившият интернационален рефер и методист Детелин Баялцалиев разяснява, че би трябвало всяка противоречива обстановка да се прегледа, без това да е наложително да бъде показвано. " Съдийският пратеник може да изисква аудио запис от връзката сред Кабаков и ВАР - изясни Баялцалиев. - Възможно е Кабаков да е споделил в слушалката, че е видял ръката, само че преценя, че не е дузпа. Крайното решение е на основния съдия. "

Седмица по-рано Кабаков пусна гол за " Левски " против " Берое " след игра с ръка. Сега обаче мнението му беше друго. Въпреки очевидната неточност в Стара Загора, реферът незабавно получи наряд за дерби №1 у нас в последната декада.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР