ЦСКА победи ВШГ Тирол с 2:1 в последната си контрола

...
ЦСКА победи ВШГ Тирол с 2:1 в последната си контрола
Коментари Харесай

Таланти отвориха очите на Гриша Ганчев в последната контрола в Австрия: И ние сме ЦСКА!

ЦСКА победи ВШГ Тирол с 2:1 в последната си контрола по време на летния предварителен лагер на отбора в Австрия, която се игра на стадиона в град Нойщифт.
Точни за армейците бяха Марселино Кареасо в 7-ата и младият гений Павел Жабов и последната 90-а минута на мача.
През първото полувреме алените започнаха доста по-уверено и със самочувствие дуела и още във 2-ата минута се стигна до хубава композиция сред Амос Юга и Жираир Шагоян, която докара до остро центриране по земя в наказателното поле.
Тобиас Хайнц дебнеше, само че бранител почисти пред погледа му. При последвалия корнер Майкъл Естрада стреля неопределено с глава. В 7-ата натискът даде резултат, откакто Марселино Кареасо навлезе в наказателното поле и с компактен удар в близкия ъгъл не остави шансове на вратаря Стейскал, разписвайки се за 1:0.
Последва леко разпределяне в армейските редици и след четвърт час игра Димитър Евтимов трябваше да се намесва на два пъти. Стражът отрази първия удар посока вратата му. Топката обаче остана във притежание на Тирол. Прелец преодоля Сейни Санянг и стреля от дребен ъгъл. Евтимов с крайник избави, а Енес Махмутович почисти пред погледа на Букса.
В 18-ата минута Мюлер стигна до топката в наказателното поле и отклони към Букса, който стреля, само че Евтимов още веднъж показва съвършена реакция и избави. Натискът на австрийците даде резултат в 27-ата минута, когато тимът на Тирол възвърне равенството. Ник Прелец беше изведен зад отбраната на ЦСКА.
Нападателят финтира Санянг и шутира по земята в долния ляв ъгъл, разписвайки се за 1:1. Десетина минути по-късно Евтимов избави сигурен гол. Огринец се озова очи в очи с него, само че вратарят мазета с крайник. В 37-ата Букса стреля от дъгата на наказателното поле, само че и в тази обстановка Евтимов бе на мястото си и избави.
В самия завършек на първото полувреме Тирол получи директен свободен удар. Топката беше заложена на границата на наказателното поле. Щумбергер елегантно я завъртя над стената, а със сетни старания Евтимов съумя с върха на пръстите си да я отклони над напречната греда. По този метод двата състава се отдръпнаха на отмора при тъждество 1:1.
През второто полувреме старши треньорът на армейците Саша Илич още веднъж направи доста промени в състава си и даде късмет за изява на съвсем всички свои налични състезатели. В 55-ата минута Жираир Шагоян подаде към Марк-Емилио Папазов, който не съумя да залъже вратаря и от аутлинията потърси Кареасо.
Само че той не съумя да нанесе удар, макар че беше на преференциална стрелкова позиция. В ответната офанзива гредата се оказа най-верният асистент на Бусато, откакто паралелен на голлинията пас беше засечен от нападателя на австрийците Джъстин Форст. С известна доза шанс Бусато реагира инстинктивно и отклони топката в дясната греда, след което тя се върна при него и той я улови.
Новото попълнение Браян Кордоба, който направи своя всекидневен дебют през втората част на няколко пъти показва класни отигравания и заслужи аплодисментите на публиката. До края на мача алените подвигнаха оборотите и в последната 90-а минута Илиан Антонов направи страховит пробив по дясното крило, подавайки майсторски към Павел Жабов, който с обмислен изстрел с десния крайник постави точка на разногласието, разписвайки се за 2:1.
Това беше последна контрола на ЦСКА на австрийска земя, като в подножието на Алпите армейците записаха 3 победи и 1 загуба в общо 4 контролни срещи.
Утре тимът се прибира в България, след което момчетата на Саша Илич ще получат два дни отмора и във вторник следобяд възобновяват подготвителни занимания. Първият мач от новото футболно състезание на ЦСКА е на 16 юли (неделя), когато отборът ни гостува на Хебър в Пазарджик.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР