ЦСКА победи Дунав Русе с 2:0 в двубой от 23-ия

...
ЦСКА победи Дунав Русе с 2:0 в двубой от 23-ия
Коментари Харесай

Измъчена победа на ЦСКА в Русе в мач със съдийски грешки

ЦСКА победи Дунав Русе с 2:0 в дуел от 23-ия кръг на Първа лига. Голове на Каранга и Джеси подсигуряваха триумфа на столичани, а домакините се регистрираха с греда в 9-ата минута. Попадението на Каранга беше с ръка, само че това остана неусетно от съдийската бригада.

В първите 10 минути домакините направиха три съществени офанзиви към вратата на Черниаускас, като Ндиайе нацели и гредата в 9-ата минута. Карагарен и Васев също стреляха рисково към вратата на ЦСКА, само че не сполучиха.

Постепенно ЦСКА изравни играта и на собствен ред нападна рисково към вратата на Луков. "Червените " стигнаха до гол в 34-ата минута, откакто Малинов стреля към Луков, топката се отклони от ръката на Каранга и влезе в мрежата, само че съдиите не видяха играта с ръка и зачетоха гола.

В 39-ата минута футболистите на двата отбора се скупчиха в наказателното поле на ЦСКА, откакто Чорбаджийски удари без топка Шопов, а това пристигна при центриране на Христо Попадийн отдясно, при което Шопов опита да играе с топката и много жестоко удари с лакът в тялото Чорбаджийски. Младият защитник на "червените " реагира незабавно, като се обърна и удари два пъти Шопов пред погледа на спомагателния арбитър.

Голът на Каранга

Нервите бързо ескалираха, като играчите на двата тима се насочиха към вратарското поле на ЦСКА, където първо Кристиян Малинов и Бранимир Костадинов се счепкаха и дърпаха за фланелките. После избухна и жестока свада сред Николай Бодуров и Божидар Васев, които трябваше да бъдат съществено усмирявани.

В последна сметка обстановката се размина единствено с публични предизвестия за Шопов, Чорбаджийски, Бодуров и Васев.

През втората част играта се понакъса, тежкият терен също повлия на качеството на играта. Домакините нападнаха много рисково към вратата на Черниаускас, само че вратарят не остави шансове на нападателите на русенци. ЦСКА опита няколко контри, при една от които стигна и до втори гол, откакто Джеси се разписа в добавеното време.

В последна сметка ЦСКА стигна до триумфа с 2:0, само че триумфът пристигна и след много противоречивото съдийство на Георги Кабаков. В класирането "армейците " са на второто място с актив от 54 точки и 3 закъснение от водача Лудогорец. Дунав е на 12-ото място с 21.

Как капитанът на ЦСКА е на терена, по-късно?

Ето и съставите на двата тима:

Дунав: Луков, Попадийн, Васев, Ковачев, Патев, Димов, Станоев, Шопов, Карагарен, Костадинов, Ндиайе

ЦСКА: Черниаускас, Чорбаджийски, Бодуров, Алберг, Манолев, Малинов, Рафаел, Георгиев, Десподов, Тиаго, Каранга

арбитър: Георги Кабаков
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР