ЦСКА надви Пирин Благоевград с минималното 1:0 в среща от

...
ЦСКА надви Пирин Благоевград с минималното 1:0 в среща от
Коментари Харесай

ЦСКА се завърна на първото мяс | BGNES

ЦСКА надделя Пирин Благоевград с минималното 1:0 в среща от 27-ия кръг на Първа лига. На стадион " Христо Ботев " в югозападния град " алените " реализираха сложен триумф, който ги върна на върха в класирането.

Почти мигновено след първия съдийски сигнал " армейците " получиха страхотна опция да открият резултата, само че Янко Георгиев се намеси след изстрел на Браян Морено. В петата минута основният арбитър Станимир Тренчев спря играта преди ъглов удар за домакините, с цел да бъде отдадена респект към умрелия преди четири години някогашен футболист и на двата отбора Красимир Безински. " Орлетата " отвърнаха с добра обстановка пред Иван Тасев, само че офанзивният футболист на благоевградчани не съумя да насочи по-опасен шут към вратата на Густаво Бусато. От другата страна Тобиас Хайнц на няколко пъти заплаши Георгиев и компания, преди възпитаниците на Саша Илич въпреки всичко да се доберат до задатък в резултата. Завърналият се в игра след травма Иван Турицов навлезе от дясно, подаде по земя към Морено, който с обмислен удар преодоля Георгиев за 1:0.

След паузата играчите на Христо Янев имаха своите шансове за равнене, като най-хубавият се откри пред нападателя Данило Кондраков, само че още веднъж без търсения от " орлетата " резултат. ЦСКА имаше опция да убие интригата, само че Дюкенс Назон се регистрира с няколко съществени пропуща. Дълбоко в добавеното време състезател на домакините стреля настрана от вратата и това бе всичко от " Христо Ботев ". Илич и компания се завърнаха на първото място в таблицата с две точки задатък пред втория и настоящ първенец Лудогорец, който бе повел в класирането след триумфа си над Локомотив София с 1:0 вкъщи. Пирин продължава борбата си за избавление, като е 14-и с 21 пункта.

В идващия кръг " орлетата " гостуват на Берое под Аязмото, до момента в който за " армейците " следва дерби с Лудогорец в Борисовата градина. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР