ЦСКА и ЦСКА 1948 завършиха при резултат 1:1 в двубой

...
ЦСКА и ЦСКА 1948 завършиха при резултат 1:1 в двубой
Коментари Харесай

ЦСКА 1948 спъна ЦСКА за титлата - изпусната дузпа в последната минута

ЦСКА и ЦСКА 1948 приключиха при резултат 1:1 в дуел от предпоследния кръг на шампионата. Двата отбора в алено играха към 102 минути на „ Българска войска “ в дуел, който можеше да даде съществено преимущество на домакина в борбата за купата.

Сега ЦСКА ще разчита на неточност на Лудогорец, на който води с 2 точки, само че и мач повече. „ Зелените “ имат среща вкъщи с Левски след броени часове, както и посещение на Черно море във Варна.

От своя страна ЦСКА 1948 взима задатък също от две точки пред „ сините “ от София в битката за третата позиция.

В първите минути на срещата нямаше кой знае какъв брой забавни обстановки пред двете порти. Гостите се откриха до известна степен в половината на ЦСКА, като най-често опитваха с центрирания да основат ужас.

Десетина минути след началото Русев стигна една топка до аутлинията и направи хубаво центриране, само че Педриньо остана надалеч. В ответната офанзива Хайнц лиши една топка надълбоко в половината на гостите, само че бе затворен. Впоследствие Гарсес опита удар, само че и той бе навреме затворен.

Първият по-сериозен късмет бе на сметката на ЦСКА в 17-ата минута - подаване от тъча откри Хайнц в наказателното поле, само че мерникът на норвежеца му изневери.

В 28-ата минута Симеон Петров засече с глава центриране от корнер, само че бе много неакуратен при опита си.

И идващият по-сериозен късмет бе за домакините.Турицов откри с паралелно подаване Джонатан Линдсет към точката на дузпата, само че 7-цата на " алените " стреля доста неопределено.

Пет минути преди почивката ЦСКА откри. Симеон Петров се извиси над всички при подаване от тъч, само че на отбитата топка на дъгата бе само Енес Махмутович, който с не най-хубавия вероятен удар направи 1:0.

Седем минути след почивката Умарбаев спъна Матей пред наказателното поле на гостите. Хайнц извърши отличен фал, посредством който нацели напречната греда.

В 57-ата минута футболистите на Атанас Рибарски комбинираха атрактивно пред наказателното поле на противника, а офанзивата приключи с неакуратен шут на Умарбаев.

Малко преди тази обстановка Матей получи контузия, а на негово място се появи Кох.

В 92-ата минута Грънчов почисти в корнер без да е притиснат кой знае какъв брой, а след центрирането Назон пропусна да засече на метър-два пред голлинията.

Така пристигна 102-ата минута, в която Назон опитва да върне с глава, топката се отклони в ръката на намиращия се с тил към нея Грънчов и ВАР реферът Волен Чинков извика Гидженов да гледа за дузпа. Главният арбитър я отсъди. Логично с осъществяването й се нагърби Турицов, който до този миг нямаше пропуск от бялата точка в своята кариера. Този път обаче той се огъна под напрежението и стреля в навън.

Така ЦСКА 1948 препъна и втория претендент за купата, откакто в предходния кръг приключи 2:2 с Лудогорец в Бистрица.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР