ЦСКА и Левски ще изиграят първите си срещи в европейските

...
ЦСКА и Левски ще изиграят първите си срещи в европейските
Коментари Харесай

ЦСКА и Левски излизат за първите си мачове в Европа през този сезон

ЦСКА и Левски ще изиграят първите си срещи в европейските клубни шампионати за сезон 2022/23 довечера.

„ Червените “ гостуват на северномакедонския Македония Гьорче Петров в първи мач от втория прелиминарен кръг на Лигата на конференциите от 18:30 часа в Скопие, до момента в който Левски приема ПАОК в същата фаза на шампионата час и половина по-късно на стадион „ Георги Аспарухов “ в столицата.

ЦСКА започва новата акция с победа и тъждество в Първа лига. „ Армейците “ надделяха Арда с класическото 3:0 на „ Българска войска “, преди да избегнат загубата в края при гостуването на Локомотив София в квартал „ Надежда “ при равенството 1:1. Отборът на Саша Илич отпътува за Скопие с група от 22 футболисти. В клубния рейс не се качи националът Георги Йомов, който неотдавна тренира с отбора, само че към момента не е възобновен изцяло. От сметките на треньорския щаб отпада и лекуващият контузия младок Марк-Емилио Папазов. На линия за срещата са Мено Кох и новото попълнение Дюкенс Назон.

ЦСКА ще може да разчита на едвам 60 от своите правилни последователи за първата среща заради скорошните митинги в Скопие.

Реваншът сред „ алените “ и Македония ГП е идващия четвъртък, 28 юли, от 20:00 часа на „ Армията “.

Левски без подозрение има най-тежката задача от родните представители във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. „ Сините “ се завръщат в Европа против гръцкия ПАОК, който в дебютното издание на конкуренцията стигна до четвъртфиналната фаза. Воденият от Мирча Лучески отбор влиза в ролята на любимец, само че старши треньорът на Левски Станимир Стоилов съобщи на конференцията си преди дуела, че в случай че тимът не направи самостоятелни неточности, има своите шансове против именития противник.

„ Атмосферата за всички левскари е приповдигната и напрегната, тъй като тимът се завръща в евротурнирите след няколко години неявяване. ПАОК се явява любимец, само че не постоянно любимецът побеждава. Те са по-опитният тим, само че ние ще играем с възторг и предпочитание, и в случай че не създадем самостоятелни неточности, мисля, че имаме своите шансове “, сподели наставникът на Левски.

„ Сините “, които започнаха новия сезон в Първа лига със загуба от ЦСКА 1948 с 0:1 като посетител и безапелационен триумф над новака Спартак Варна с 5:0, няма да могат да разчитат евентуално и на основни играчи, като от сметките за утрешния дуел сигурно отпадат Цунами и Ивелин Попов, а съвсем несъмнено мача пропущат още Илиян Стефанов, Андриан Краев и Келиан ван дер Каап.

Реваншът сред ПАОК и Левски е идния четвъртък, 28 юли, от 20:30 часа.

Ако отстраняват ПАОК, „ сините “ ще имат надалеч по-приемлив съперник в идната фаза - един всред Вележ от Босна и Херцеговина, и малтийския Хамрун Спартанс. ЦСКА пък ще играе вероятно против ирландския Сейнт Патрик‘с Атлетик или добре познатия си противник Мура от Словения.






Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР