ЦСКА и Етър ще доиграят двубоя си от 18-ия кръг

...
ЦСКА и Етър ще доиграят двубоя си от 18-ия кръг
Коментари Харесай

Снегът принуди ЦСКА и Етър да доиграят утре мача си на Армията

ЦСКА и Етър ще доиграят дуела си от 18-ия кръг на Първа лига, откакто на стадион " Българска войска " в столицата срещата бе отсрочена поради изобилния снеговалеж, който не разреши теренът да бъде измит за второто полувреме.


Двата отбора започнаха мача по стратегия през днешния ден от 17:30 часа, като още в самото начало Георги Александров пое прибързано към съблекалните за жестоко нарушаване против Марселино Кареасо. Първоначално, Александров получи жълт картон, само че основният арбитър Кристиян Колев се съветва с ВАР монитора край страничната линия и сподели аления цвят на Александров. Пред вратата на " болярите " се заредиха състояние след състояние, като с пропуски за " армейците " се регистрираха Браян Кордоба и Дюкенс Назон, а Мартин Величков се прояви с няколко страхотни намеси.

От другата страна новаците бяха доста покрай това да шокират своите домакини, когато Кордоба се засуети, Мартин Тошев стреля в гредата, а по-късно Шахредин Букхолда направи втори пропуск. Великотърновци удържаха бойко нулевото тъждество до почивката, а по време на 15-минутната пауза стюардите пробваха с всички старания да приведат в подготвеност терена за второто полувреме, само че това по този начин и не стана. След дълга пауза в последна сметка се стигна до решение срещата да бъде доиграна на следващия ден, 26 ноември, по същото време като начален час - 17:30, при същите условия като играчи, съдии и с аления картон на Александров. Доколко това ще се случи обаче остава под въпрос, защото метеорологичната прогноза за неделя не предвещава кой-знае какъв брой по-добро време за футболистите.

" Процедурата е – мачът е отсрочен за на следващия ден за същия час. Причините са, че има риск за здравето на футболистите, и от недовиждане на обстановки – тъчове, аутлинии и засади. Да, рискът е разполагаем – разговарях с домакините, те дадоха обещание да приготвят терена в условия за игра. Надявам се, че теренът ще дава отговор на изискванията. Да, ние не искахме да взимаме субективно решение – коментирахме с треньорите на двата тима. ЦСКА избраха да се отсрочи срещата, до момента в който Етър бяха на противоположно мнение – само че общото мнение бе, че срещата съставлява риск за здравето на футболистите ", сподели делегатът на дуела Георги Лалев.

Административният шеф на Етър Страцимир Тинчев съобщи, че мнението на клуба е било за доиграване на мача през днешния ден заради чисто " битови и организационни проблеми ". " Първо, държа да кажа, че безусловно всичко като диалози беше правилно от всички страни. Нашето мнение беше да доиграем мача, повода бяха битови и организационни проблеми, в случай че щете свързани с настаняването на тима – домакините желаеха отсрочване, в последна сметка съдийската бригада взе решение мачът да се доиграе на следващия ден. Вече ние ще си създадем организация по какъв начин да се явим на следващия ден на мача. Ще създадем всичко допустимо да бъдем готови. Това какъв екип като цвят – мисля, че не се е стигало да подобен проблем. Решението, въпреки и неверно, би трябвало да бъде дефинитивно ", разяснява той.

Изпълнителният шеф на ЦСКА Филип Филипов бе безапелационен, че клубът ще стори и невъзможното да приведе терена в подготвеност за доиграване на следващия ден следобяд. " Нашето мнение беше – първо, мачът не трябваше да стартира, предвид на това по какъв начин мощно валеше сняг и натрупваше. След това на полувремето нашето решение беше мачът да бъде отсрочен за на следващия ден, тъй като преди всичко е здравето на футболистите. Видяхте, че се получиха 2-3 съществени стълкновения – самите условия не дават отговор за футбол, а за различен спорт. Срещу атмосферните условия всички сме безсилни, само че ние ще поставим оптимално доста старания теренът да бъде подготвен за игра. Ще доиграем мача на нашия терен. Да, несъмнено, почитателите ще си влизат с билетите, закупени за този мач, няма да доплащат нищо в допълнение ", бяха неговите думи след решението за доиграване. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР