ЦСКА и държавата в лицето на Министерството на младежта и

...
ЦСКА и държавата в лицето на Министерството на младежта и
Коментари Харесай

Адвокатът на армейците: Нека всички скептици да знаят - ЦСКА ще има нов стадион и той ще е от най-висока категория на УЕФА

ЦСКА и страната в лицето на Министерството на младежта и спорта (ММС) учредиха взаимно сдружение - " Спортни парцели Българска войска " АД. То към този момент е вписано в Търговския указател и е значима стъпка към градежа на нов стадион на мястото на " Българска войска ".

Eто как коментира тематиката юристът на ЦСКА - Станислав Трендафилов пред сътрудниците от от bTV.

Според него, учредяването на въпросното сдружение е юридическата основа и гаранция за притежателите, която дава опция да се извърши нужната финансова инвестиция. В активите на сдружението влиза и комплексът в Панчарево. " Той е съвсем приключен, проектите са да се построи общежитие за децата и още един терен, с цел да може школата да действа обикновено ", посочи Трендафилов.

Капиталът на новото сдружение в размер на 56 996 000 се образува поравно от оценката на двата парцела от страна на вещото лице, назначено от Търговския указател, и надлежно финансовата вноска от страна на ЦСКА. Клубът към този момент внесе плануваните в закона 25% от сумата - 7 124 500 лева

" Срокът за останалите 23 милиона, очакван в Търговския закон, е 2 години. Предполагам, че ще се случи по-скоро, тъй като капиталът на това сдружение категорично ще се употребява за строителството на стадиона. За всеки случай свалихме един месец от периода, с цел да може всичко да е безусловно законосъобразно ", изясни юристът.

Капиталът на сдружението е очакван да се употребява само и единствено за планиране и строителство на новия стадион. Цялата равноценност на тази вноска, която ще бъде импортирана от страна на ЦСКА, е планувано да бъде употребена само за планиране, създаване и строителство на новия стадион ", акцентира Трендафилов.

Предстои внасянето на идейния план от новото сдружение пред основния проектант на Столична община. После законът планува правенето на механически план и издаване на позволение за градеж. " Мисля, че обществено е изразена поддръжка от страна на основния проектант и Столична община. Всички са за построяването на нов стадион. Още повече че към този момент сме пълновръстен сътрудник с страната. Проблем не би трябвало да има. "
 Гриша Ганчев измъкна ЦСКА от пъкъла на зависимостите
Гриша Ганчев измъкна ЦСКА от пъкъла на зависимостите

Привържениците на ЦСКА от цялата страна не стопират да благодарят на благодетеля на " алените "

" Вероятно доста хора не желаят да се случи този стадион, само че на всички скептици ще кажем, че ЦСКА ще има нов стадион. И той ще дава отговор на стандартите на клуба. Именно - най-висока категория на УЕФА. "

По планови данни цената на плана ще бъде към 80-90 милиона лв.. " Разбира се, това не е напълно съответно, цените варират според от международните пазари и нещата, които се случиха в Украйна. При планирана стойност от 90 милиона, ще би трябвало да бъдат додадени още към 60 милиона. "

" В меморандума, който беше подписан с екипа на Весела Лечева, и в устава на новото сдружение е планувано, че всички решения за активността на същото ще бъдат взимани с единогласие. Оттук идва сигурната гаранция, че ЦСКА не може да прави свои проекти и да поврежда по някакъв метод интереса на страната, само че и реципрочно страната също не може да поврежда интереса на ЦСКА съгласно парцелите на клуба. "

Адвокат Трендафилов изясни и какво ще се случва с възможната облага от ръководството на стадиона. " В едно такова сдружение с дялове по 50% се взима решение на Общо заседание дали да се разпределя облага, в случай че има такава. Правят се избрани заделяния за избрани фондове, само че това е по закон. Ако се образува облага и страната и ЦСКА решат, че ще я разпределят, тя се разпределя съгласно дяловете, т.е. 50 на 50. "

" Дружеството се основава с неустановен период, което основава юридическата гаранция както на ЦСКА за вероятното финансиране и създаване на обекта, по този начин и на страната, която във всеки миг ще си управлява парцела и ще извлича изгодите от него. Целта на сдружението е да се направи съвременна база и стадион, от които страната като акционер постоянно да черпи от това, че някой различен е построил този обект, а страната постоянно остава обезпечен притежател. От друга страна ЦСКА има юридическата гаранция, че няма по какъв начин да му се повреди интереса след това или след време, защото сдружението е основано точно с неустановен период. "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР