ЦСКА 1948 се разграничи относто проекта за Европейска Суперлига. Както

...
ЦСКА 1948 се разграничи относто проекта за Европейска Суперлига. Както
Коментари Харесай

ЦСКА 1948 се разграничи от Суперлигата

ЦСКА 1948 се разграничи относто плана за Европейска Суперлига. Както е известно, по-рано денем Европейския съд анулира регулациите на УЕФА по отношение на тимовете, които желаеха да постъпят в шампионата и в този момент следва развиване.

Ето какво написаха в формалния си уебсайт:

Като член на Европейската клубна асоциация, футболен клуб ЦСКА споделя мнението за днешната тиражирана информация, по отношение на плана за Суперлигата.

“Европейската клубна асоциация (ECA), представляваща близо 500 професионални футболни тима в цяла Европа, отбелязва решението, издадено през днешния ден от Европейския съд.

За да бъде изцяло ясно, решението по никакъв метод не поддържа или утвърждава какъвто и да било тип план за Суперлига.

След като правният случай беше издигнат преди две години, към този момент са въведени основни прогресивни промени в ръководството на футбола в Европа и по света, в това число нови правила на УЕФА за авансово утвърждение на състезанието; и по-конкретно, промените в сходство с Меморандума за съгласие и Съвместното дружество на ECA с УЕФА и ФИФА (подписани през септември и март тази година). Чрез ECA, клубовете към този момент през днешния ден са в основата на вземането на решения във връзка с надпреварите, в които вземат участие.



Кратко казано, светът на футбола се отдалечи от годините на Суперлигата и прогресивните промени ще продължат.

Най-важното е, че футболът е обществен контракт, а не юридически контракт - всички приети страни на европейския и международен футбол - конфедерации, федерации, клубове, лиги, играчи и почитатели - стоят по-единни от всеки път против опитите на някои лица, последващи персонални ползи, да подкопаят основите и главните правила на европейския футбол.

ECA ще продължи да работи с УЕФА, ФИФА и всички приети страни на футбола, с цел да развива играта положително и прогресивно - учредена на правилата на спортната меритокрация, включителността, откритата конкуренция и същинската взаимност. Тези правила са в сърцето на ECA и в основата на Европейския състезателен модел, от който всички равнища на пирамидата извличат изгоди и триумф. ”

За дребна страна като България и клубовете в нея, присъединяване в евротурнирите, които са под егидата на УЕФА, е от голямо значение за всички свързани с българския футбол, поради солидарните заплащания, които си разпределят родните клубове.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР