ЦРУ направило първия известен до момента опит за ликвидирането на

...
ЦРУ направило първия известен до момента опит за ликвидирането на
Коментари Харесай

ЦРУ планирало да убие Раул Кастро през 1960 г.

ЦРУ направило първия прочут досега опит за ликвидирането на водач на Кубинската гражданска война през 1960 г . Разузнавателната организация на Съединени американски щати предложила 10 000 $ на водач да транспорти Раул Кастро от Прага до Хавана и да провежда " случай " . Информацията популяризира Агенция Франс Прес, базирайки се на разкрити документи.
 Сянката на семейството Кастро в Куба
Сянката на семейството Кастро в Куба

Реформи на Острова на свободата

Пилотът Хосе Раул Мартинес, който е бил вербуван от Централно разузнавателно управление на САЩ, е получил увещание от организацията, че ще обезпечат университетско обучение на двамата синове на Мартинес , в случай че загине по време на интервенцията, съгласно документите, оповестени от основания във Вашингтон институт Архив за национална сигурност.

След като Мартинес отпътувал за Прага, от централата на Централно разузнавателно управление на САЩ в Съединени американски щати са наредили на звеното си в Хавана да анулира задачата.

В документите написа да се приключи задачата.

Тогава водачът към този момент е бил в контакт. Когато се върнал в Куба, Мартинес декларирал пред сътрудник на организацията, че не е имал опция да провежда случай, както са го обсъждали.
 Край на ерата Кастро в Куба - Раул Кастро се отдръпва
Край на ерата Кастро в Куба - Раул Кастро се отдръпва

Властта поемат водачи, родени след революцията от 1959 година, а жокерът в тестето продължава да е " Северната империя "

Информацията за скрит план на Централно разузнавателно управление на САЩ за убийството на Раул Кастро съответства с популяризираната информация, че 89-годишният брат на умрелия водач на Кубинската гражданска война Фидел Кастро се отдръпва от кубинската политика. Оттеглянето на Раул поставя завършек на близо 60 година ръководство на семейството в Куба от 1959 година

Властта отива в ръцете на 60-годишния Мигел Диас-Канел, който е президент на страната от 2018 година

Фидел Кастро се бори против 11 американски президенти и оцеля при рекорден брой покушения - 638 съгласно Световните върхове на Гинес.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР