Цончо Ганев от партия „Възраждане“ използва парламентарния контрол, за да

...
Цончо Ганев от партия „Възраждане“ използва парламентарния контрол, за да
Коментари Харесай

„Възраждане“ твърди, че е имало пожар в АЕЦ „Козлодуй“, според властта – само задимяване

Цончо Ганев от партия „Възраждане“ употребява парламентарния надзор, с цел да попита ръководещите осведомени ли са Агенцията за нуклеарно регулиране/АЯР/ и интернационалните асоциации за повреда в АЕЦ“Козлодуй“. Той посочи за своите сътрудници в залата, че в нуклеарната ни централа е имало пожар.

Вицепремиерът Асен Василев се оправда, че това е въпрос към енергийния министър.

„Тъй като АЯР е към мен и не съм получил отчет, че нещо се е случило. Ако има подобен сериозен случай, би трябвало да съм осведомен. Не мисля, че има нещо съществено, за което да бъда информиран“, означи Василев.

В отговор Цонче Ганев разяснява, че от „Възраждане“ тъкмо това са очаквали като отговор.

„Очаквахме този случай да е затулен. Виждаме остри реплики. Има нужните документи. Такъв случай е имало и е прикрит“, увери депутатът от „Възраждане“.

По мотив разискванията Виктория Василева от Има Такъв Народ взе процедура по метода на водене.

„Г-н ръководител, не може да знаете дали се приказват откровени нелепости. Това, което направи Цончо Ганев, граничи с закононарушение. Нямате концепция защо говорите изобщо. Махнете си ръцете от АЕЦ и престанете да говорите такива простотии“, обърна се към депутатите от „Възраждане“ Виктория Василева.

„Имало е задимяване поради топлоизолация в АЕЦ“Козлодуй“, ми споделиха от централата. Свързах се с тях и получих отговор. Това са хора, които си играят със страховете на жителите. Моля за наказване за всяване на паника“, прикани Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов постави точка на разногласието, като увери от трибуната, че документи за повредата в АЕ“Козлодуй“ има и това ще се обясни идната седмица.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР