Цивилни служители на МВР са посетили два пъти в ареста

...
Цивилни служители на МВР са посетили два пъти в ареста
Коментари Харесай

,,Или си признай, или няма да видиш жена си и децата си живи“: Полицаи заплашили Йордан Цветанов

Цивилни чиновници на Министерство на вътрешните работи са посетили два пъти в ареста 41-годишния Йордан Цветанов, упрекнат в заливането с киселина на гадателката Антоанета Тодорова в Пловдив, разговаряли с него в продължение на няколко часа и го заплашвали, с цел да си признае. Това изясни пред Районния съд неговият юрист Марио Гладнишки, който не е участвал на тези диалози.
“Казали са му: “Или си признай, или няма да видиш жена си и децата си живи. Ще лежиш 8 години, всички сформира са наши хора ”. За тези беседи подадох сигнал в прокуратурата ”, съобщи бранителят.
Според обвиняването на 14 март Йордан Цветанов влезнал в дома на ясновидката, дегизиран с маска, ръкавици и яке с висока яка. Тони е трудноподвижна и посрещала клиенти в жилището си, по тази причина, щом видяла непознатия, го попитала по какъв начин да му помогне. “Аз ще ти оказа помощ ”, дал отговор той и я залял със сярна киселина, след което бързо излязъл.
След нападението Антоанета Тодорова получила химически изгаряния от трета степен по лицето, шията и врата вляво, гръдния панер, корема, ръцете и краката. Уврежданията са по 12% от тялото й, написа 24 часа.
На 11 май посоченият за съизвършител на Цветанов Веселин Вълчанов също направи опит да излезе от ареста, само че Районният съд остави настояването му без почитание. Двамата врачани бяха арестувани късно вечерта на 16 март в родния им град.
По думите на юрист Гладнишки делото не е комплицирано и не би трябвало следствието да се бави толкоз доста. Според него не са осъществени задоволително дейности, делото надвишава рационалните периоди и няма причина Цветанов да стои в ареста. Адвокатът сподели още, че разпитаните очевидци не са показали, че 41-годишният е причинител на закононарушението, защото не са видели лицето му. “Силно е намаляла вероятността да се укрие или да извърши ново закононарушение ”, добави юрист Марио Гладнишки и изиска домакински арест за клиента си.
Прокурор Цветана Бързинска дефинира настояването като безпричинно, защото не са събрани нови доказателства, които да разколебават обоснованото съмнение за виновността на Цветанов. “По отношение на изказванията за водени беседи от полицейски чиновници няма да взема отношение, води се инспекция ”, съобщи тя. Според прокурорката поради високата социална заплаха на действието и механизмът на осъществяване на закононарушението към момента има риск Йордан Цветанов да извърши ново закононарушение. “Предстои назначението на нова експертиза поради многото медицински интервенции на потърпевшата и присаждането на кожа ”, сподели тя.
След като изслуша страните, арбитър Васил Тасев реши, че към сегашния миг не са постъпили каквито и да било нови доказателства, които да постановат проверка на мярката за неотклонение, и остави Йордан Цветанов в ареста. Определението предстои на обжалване в 3-дневен период.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР