Цивилни полицаи ще следят за продажба на наркотици по заведенията,

...
Цивилни полицаи ще следят за продажба на наркотици по заведенията,
Коментари Харесай

Цивилни полицаи дебнат дилъри в дискотеките на 8-ми декември

Цивилни служители на реда ще наблюдават за продажба на опиати по заведенията, в които студентите ще отбележат празника си на 8 декември. Това заяви зам. шефът на Националната полиция Борислав Муеров.
Той изясни, че те, както и униформени, ще внимават за продажби на дрога както вътре в заведенията, по този начин и към тях. Посочи, че са извършени срещи с локалната власт за тържествата в хотелите, хижите, къщите за посетители и заведения за хранене
Основният акцент, на който ще наблегнат от Министерство на вътрешните работи, е пътната сигурност. Шофьорите да се съобразят и с това, че ще има паднали мъгли, лимитирана видимост.
Ще има и инспекции на водачите дали са пили, карат ли дрогирани, с превишена скорост и съблюдават ли отдалеченост.
Ще се употребяват всички камери за скорост на Министерство на вътрешните работи, които са над 270, изясни Мария Ботева от Пътна полиция.
Тя прикани водачите да не сядат зад кормилото измежду приложимост на алкохол или дрога. Миналата година имало 25 души, които карали с до 1,2 промила алкохол в кръвта. Те са получили санкции. Останалите 17, които били с по-висока централизация, са дадени на съд. Други 20 седнали зад кормилото след приложимост на опиати сподели Ботева. И изясни, че става дума единствено за данни за празнуващи 8 декември.
В дните към студентския празник през 2021 година имало и 38 произшествия. 33 са леки, в останалите 5 има 8 ранени, изясни още Ботева. И още веднъж акцентира, че данните са единствено за празнуващи 8 декември.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР