Цивилен от американските военновъздушни сили бе обвинен в разкриване на

...
Цивилен от американските военновъздушни сили бе обвинен в разкриване на
Коментари Харесай

Таен любовен информатор разкрил военни тайни на САЩ в уебсайт за запознанства

Цивилен от американските военновъздушни сили бе упрекнат в откриване на класифицирана информация пред лице, представящо се за жена, живееща в Украйна
Цивилен от американските военновъздушни сили бе упрекнат в откриване на класифицирана информация, обвързвана с защитата, която той споделил пред жена, с която се срещнал в задгранична платформа за онлайн запознанства, съобщи Ройтерс, като се базира на министерството на правораздаването на Съединени американски щати.

Шейсет и три годишният Дейвид Франклин Слейтър е бил арестуван в щата Небраска предишния петък по три обвинявания и през днешния ден би трябвало да се яви в съда.

Според обвинителния акт Слейтър е обвинен, че е предавал класифицирани материали посредством е-поща и онлайн известия за войната сред Русия и Украйна на разположение, представящо се за жена, живееща в Украйна. Въпросното лице, което назовава Слейтър собствен " скришен сътрудник " и " скришен любовен осведомител ", не е разпознато по име в обвинителния акт.

Слейтър, подполковник от запаса на американската войска преди да постъпи на работа като граждански във военновъздушните сили, е бил назначен в Стратегическото командване на Съединени американски щати във военновъздушната база Офът в щата Небраска, добавя американското министерство на правораздаването.

Ако бъде приет за отговорен в правосъдния развой против него, Слейтър може да получи до 10 години затвор по всяко от трите обвинявания.

Това е следващо приключване на класифицирана информация на Пентагона, обвързвана с Украйна. Преди година изтекоха секретни документи, свързани с проектите на Вашингтон и НАТО да приготвят украинските въоръжени сили за контранастъпление. Материали, разкриващи данни за графиците за доставка на оръжие и числеността на войските, бяха оповестени в Twitter (сега X) и Telegram на 7 април 2023 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР