Ципрас направи промени в правителството, Кодзиас и Каменос запазват постовете

...
Ципрас направи промени в правителството, Кодзиас и Каменос запазват постовете
Коментари Харесай

Ципрас направи промени в правителството, Кодзиас и Каменос запазват постовете си

Ципрас направи промени в държавното управление, Кодзиас и Каменос резервират постовете си
Гръцкият министър-председател Алексис Ципрас извърши промени в държавното управление, в което влизат предходни членове на „ Нова народна власт “ и ПАСОК, както и нови лица.

Правителството с изключение на премиера Ципрас включва 52 члена, 39 мъже и 13 дами. Новите лица са 13. Постовете си резервират основни фигури като външния министър Никос Кодзиас и министъра на защитата Панос Каменос, който е водач на съдружния сътрудник „ Независими гърци “. На своите места остават министрите на туризма и защитата, както и министърът по европейските въпроси Йоргос Катругалос, а Маркос Боларис ще дава отговор за религиозните въпроси.

Вътрешното министерство е с нов началник. Това е някогашният консултант на премиера Алексис Харитцис по енергийните въпроси.

Две дами поемат бранш публичен ред и отбрана на жителите. Новият министър е Олга Геровасили със заместител Катерина Папакоста. Бившият министър подаде оставка и пое отговорността след опустошителните пожари край Атина.

В новия кабинет на Ципрас ще бъдат включени и някогашен народен представител от „ Нова народна власт “ и някогашен министър на ПАСОК. Анализатори означават, че с това СИРИЗА прави поклон към гласоподавателите социалисти. Те изясняват измененията в кабинета с желанието на Ципрас да ускори доверието в своето ръководство.

По неофициална информация новите министри се чака да положат клетва на следващия ден. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР