Цикорията често се използва като безкофеинова напитка и здравословна алтернатива

...
Цикорията често се използва като безкофеинова напитка и здравословна алтернатива
Коментари Харесай

Цикорията - полезен заместител на кафето

Цикорията постоянно се употребява като безкофеинова напитка и здравословна опция на кафето. Ценителите и последователите на здравословния метод на живот обичат цикорията не толкоз поради приликата й с кафето, а поради богатия витаминен състав и неповторимия внимателен усет.
Цикорията съдържа витамини С, Е, А, В1, В2, В5 и В6. Благодарение на тях напитката има мощни антиоксидантни свойства, спомага за укрепването на клетъчните мембрани и развиването на имунните кафези.

Цикорията съдържа и инулин - вещество, което има удобен резултат върху чревния микробиом, понижава риска от диабет и оказва помощ за нормализиране на въглехидратния и липидния метаболизъм. Сред минералите си коства да се подчертае високото наличие на калций, магнезий и желязо.

Полифенолът в цикорията може да помогне за понижаване на възпалителните процеси. Благодарение на това вещество, потреблението на цикория може да облекчи признаците на артрит или да помогне при чревни проблеми.

Диуретичните свойства на това растение са потребни за здравето на бъбреците и пикочната система. Цикорията се грижи и за положителното положение на черния дроб, като спомага за прочистването на органа от остатъчни артикули при разграждането на алкохол и някои медикаменти.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР