Циклонът Филип донесе големи щети, особено в Западна България. Но

...
Циклонът Филип донесе големи щети, особено в Западна България. Но
Коментари Харесай

Доц. Рачев обяви голяма температурна аномалия в България и показа сензационна СНИМКА от плажа в Бургас, където вчера...

Циклонът " Филип " донесе огромни вреди, изключително в Западна България. Но в Югоизточна България имаше повече 12 градуса температурна особеност ". Това съобщи пред Българска национална телевизия климатологът Георги Рачев.

Той сподели фотография от бургаския плаж, където, по негови думи, през вчерашния ден е било феноменалните 22 градуса.


" На Никулден сутринта температурите ще бъдат минус 2-3 градуса, само че това е обикновено. Снегът, който вали сега ще спре до часове. В сряда може да има някоя снежинка,. само че ще бъде малко по-топло за това време не сезона. За 8 декември ще бъде студено там където са студентите ", сподели с усмивка Рачев.

Той уточни, че, в случай че е петък е бил в студиото е щял да каже напълно разнообразни неща, тъй като сме били в интервал, в който мъчно може да има точни прогнози.

" Американски уеб сайтове настояват, че в България на Коледа ще е топло, с огромна мокрота, само че аз не мога от в този момент да кажа, какво ще е времето по празниците. Очаквам в региона на Англия и на Скандинавия да се образуват доста огромни циклони, който ще доведат до съществени промени на времето в Европа ", предвижда синоптикът.

Той още веднъж цитира американска прогноза, съгласно която целият зимен сезон ще е по-топъл, само че пък английски климатолози твърдели, че това ще е най-тежката зима от много години насам.

Той предвижда нова порция сняг на 16-ти декември, когато към този момент ще може да става и за ски.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР