Цикълът на сексуалната реакция представлява модел, обединяващ физическите и емоционални

...
Цикълът на сексуалната реакция представлява модел, обединяващ физическите и емоционални
Коментари Харесай

Цикъл на сексуалната реакция – какво точно се случва по време на секс?

Цикълът на половата реакция съставлява модел, сплотяващ физическите и прочувствени промени, които се случват по време на полова интензивност. Цикълът се състои от четири етапи, като оргазмът е най-кратката от всички.

Цикълът на половата реакция разказва последователността от физически и прочувствени промени, които настъпват, когато човек се възбуди и взе участие в полово стимулиращи действия (полов акт или пък мастурбация).

Познаването в елементи на метода, по който тялото ви реагира на половите тласъци, може доста да усъвършенства вашия полов живот. Цикълът на половия отговор, както още се назовава цикълът на половата реакция, оказва помощ и за установяване на точната причина за полова дисфункция – в коя от всички етапи има някакъв блокаж.

Съществуват няколко разнообразни модела за цикъл на полова реакция, само че най-популярният измежду всички, е следният:
Желание (либидо) Възбуда Оргазъм Резолюция
И мъжете, и дамите претърпяват тези етапи, макар че времетраенето може да е друго. Например, не всеки път двамата сътрудници получават оргазъм по едно и също време. Освен това интензивността на отговора и времето, прекарано във всяка фаза, варира от човек до човек. Много дами също по този начин могат да не преминат през половите етапи в този пореден ред.

Също по този начин някои стадии биха могли да липсват по време на избрани полови контакти. Разбирането на всички тези разлики може да помогне на сътрудниците да опознаят по-добре телата и реакциите на другия, подобрявайки своето и общото полово прекарване.

 Добави изложение

Различни физиологични промени настъпват по време на стадиите на половата интензивност. Хората могат да изпитат всички или единствено част от въпросните промени.
Фаза 1: Желание
Общите характерности на тази фаза, която може да продължи от няколко минути до няколко часа, са:
Мускулното напрежение се усилва Сърдечната периодичност и дишането се форсират Кожата може да се зачерви Зърната се втвърдяват Притокът на кръв към гениталиите се усилва Може да стартира вагинално навлажняване Гърдите на дамата стават по-плътни, както и вагиналните стени стартират да набъбват
Важно е да се означи, че всеки полов опит е друг. Понякога етапа на желанието може да се случи след възбудата, да вземем за пример. Цикълът на половия отговор варира освен от човек до човек, само че и от случай до случай, когато приказваме за един и същи човек.

Фаза 2: Възбуда
Общите характерности на тази фаза, която се простира до настъпването на оргазм, включват следното:
Промените, почнали в първа фаза, стават по-интензивни Повишеният кръвен поток към гениталиите продължава Дишането, сърдечната периодичност и кръвното налягане не престават да се покачват Мускулните конвулсии могат да стартират да се демонстрират в стъпалата, лицето и ръцете Напрежението в мускулите се усилва
 Добави изложение
Фаза 3: Оргазъм
Тази фаза е кулминационната точка на цикъла на половата реакция. Това е най-кратката от етапите и нормално продължава единствено няколко секунди. Общите характерности на тази фаза включват следното:
Започват неволни мускулни контракции Кръвното налягане, сърдечната периодичност и дишането са с най-високи темпове, с бърз банкет на О2 Спазми в мускулите на краката Внезапно освобождение на половото напрежение При дамите мускулите на влагалището се свиват. Матката също може да претърпи ритмични контракции При мъжете ритмичните контракции са в мускулите в основата на пениса, което води до еякулация на сперма Поява на полово зачервяване

Фаза 4: Резолюция
По време на тази фаза тялото постепенно се връща към естественото си равнище на действие, а набъбналите елементи се връщат в предходния си размер. Тази фаза е белязана от общо възприятие на задоволство и постоянно чувство за отмалялост. Някои дами са способни на бързо връщане към етапа на оргазъм благодарение на по-нататъшна полова стимулация, което е и повода за множеството оргазми. Мъжете нормално се нуждаят от време за възобновяване след оргазъм (рефрактерен период), след което още веднъж могат да доближат оргазъм. Продължителността на този интервал при мъжете варира и се смяна с възрастта.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР