ЦИК ще използва процедурата договаряне без предварително обявление, за да

...
ЦИК ще използва процедурата договаряне без предварително обявление, за да
Коментари Харесай

ЦИК поръчва машините за вота по договаряне без предварително обявление заради кратките срокове

ЦИК ще употребява процедурата " договаряне без авансово съобщение ", с цел да получи спомагателните машини за гласоподаване на изборите на 11-и юли. Това се постанова поради късите периоди, изясни ръководителят на Комисията Камелия Нейкова.

" Един от случаите, в които може да се употребява такава процедура, е, когато е належащо наложително възлагане на поръчката заради изключителни условия - ние сме в тази догадка - условия, провокирани от непредвидими за възложителя събития, които могат значително да затруднят и нарушат естественото осъществяване на нормативно открити действия на възложителя ", добави тя, представена от БНР.

На работна среща с присъединяване на компанията " Сиела Норма ", тя е заявила подготвеност да достави спомагателните машини.

Шести юни е крайният законов период, в който ЦИК би трябвало да даде за узаконяване и одитиране машините за гласоподаване на Държавна организация " Електронно ръководство ", на Българския институт за стандартизация и на Българския институт по метрология.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР