ЦИК не успя да достигне до решение по жалбите срещу

...
ЦИК не успя да достигне до решение по жалбите срещу
Коментари Харесай

ЦИК не откри нарушения на Борисов и Марешки, нито обратното |

ЦИК не съумя да доближи до решение по жалбите против премиера Бойко Борисов и водача на Воля Веселин Марешки, поради липса на болшинство. Това се разбра от думите на представителят на Централната изборна комисия Димитър Димитров на брифинг на ЦИК. 

" Гледахме две тъжби. Едната е против ГЕРБ - че министър-председателят употребява служебното си състояние, в смисъл на акция. Тази тъжба е призната за сведение, защото нито определяне на нарушаване, нито противоположното е получило задоволителен брой гласове. Решенията в ЦИК се вземат с 2/3 болшинство ", сподели Димитров.

Според източници на OFFNews членове на комисията, преднамерено са напусали съвещанието преди гласуването, с цел да провалят съотношението. Комисията към момента не е разгласила протокол от съвещанието.

" Жалбата против обединението " Воля " -НФСБ ", по-точно против господин Марешки, също не получи болшинство. Докладчикът внесе две вероятни решения и разделянето на гласовете сред двете решения на процедура не разреши да се вземе решение. Едното допустимо решение беше за определяне на нарушаване, другото беше да се изпрати цялата кореспонденция в прокуратурата. Различни са претекстовете, само че нито едното, нито другото събра задоволителен брой гласове ", сподели Димитров.

Българска социалистическа партия подаде против Борисов две тъжби. В тях се споделя, че Борисов, е лидер на две кандидат-депутатски листи на ГЕРБ, а в това време пропагандира при обиколките си из страната, без да е излязъл в отпуск и без материалите в медиите да са означени, като предизборна пропаганда.

В регистъра на ЦИК няма тъжба от последните дни против Марешки, само че по всяка възможност става дума за " контракта ", който Марешки популяризира и съгласно който подписалият се задължава да гласоподава за обединението, а в случай че в региона резултатите преминат 10% предприемачът се задължава да отвори бензиностанция и да дава осттъпка при зареждане на подписалите контракта.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР