ЦИК може да разчита на пълно съдействие от страна на

...
ЦИК може да разчита на пълно съдействие от страна на
Коментари Харесай

Премиерът Главчев на среща с ЦИК: Имате нашето пълно съдействие за подготовката на честни и прозрачни избори

ЦИК може да разчита на цялостно подпомагане от страна на изпълнителната власт за подготовката и провеждането на почтени и транспарантни избори. Това съобщи министър-председателят Димитър Главчев на среща с управлението на ЦИК в Министерския съвет.
 
В диалога през днешния ден, проведен по самодейност на премиера, взеха присъединяване също вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова, министрите на превоза и известията Георги Гвоздейков, на електронното ръководство Валентин Мундров, на външните работи Стефан Димитров, на правораздаването Мария Павлова, на районното развиване и благоустройството Виолета Коритарова, както и представители на Министерство на вътрешните работи.
 
В хода на срещата министър председателят Главчев уточни, че Министерският съвет към този момент е приел план-сметката за изборите на 9 юни. Подчерта, че е утвърдено и държавното решение, с което на министър Гвоздейков е предоставена координацията по осъществяването на дейностите по отношение на организационно-техническата подготовка на изборите.
 
" Направили сме първите стъпки ", акцентира Главчев и подчертава върху положителното взаимоотношение сред институциите, което е гаранция за добър краен резултат. " Съвместно може да поставим старания и да оправдаем упованията на българските жители изборите да са почтени и транспарантни ", посочи още министър-председателят.
 
Председателят на ЦИК Камелия Нейкова дефинира днешната среща с изпълнителната власт като навременна и изрази убеденост, че с нея се слага положително начало на взаимната работа по организирането на вота. " От нас зависи гласоподавателите да са сигурни, че гласът им ще бъде регистриран както е подаден и да бъдат спокойни за изборните си права ", уточни Нейкова.
 
По думите й организацията на идния избор в механически аспект не следва да бъде по-сложен от състоялите се локални избори. В рамките на срещата в Министерския съвет бяха разисквани периодите за другите действия в хода на подготовката на изборите. Теми на диалога бяха също организирането на вота в чужбина, обезпечаването на машинното гласоподаване по метод, по който да отстрани всевъзможни подозрения за операции.
 
От ЦИК оповестиха, че приготвят специфична разяснителна акция по отношение на уседналостта, която е специфичност на евроизборите. От страна на Министерство на вътрешните работи беше докладвано, че структурите на ведомството по места към този момент работят интензивно против изборната търговия и за противопоставяне на " брокерите на гласове ".
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР