ЦИК е готова с пътна карта за дистанционно електронно гласуване.

...
ЦИК е готова с пътна карта за дистанционно електронно гласуване.
Коментари Харесай

Експериментират с електронното гласуване до 2023

ЦИК е подготвена с пътна карта за отдалечено електронно гласоподаване. Пътната карта е за интервал от 2020 до 2023 година и в нея са написани главните стъпки, които ЦИК ще предприеме, заяви представителят на Комисията Александър Андреев.

В пътната карта са написани главните стъпки, които ЦИК ще следва да предприеме, с цел да може реализира пробното отдалечено електронно гласоподаване. То би трябвало да бъде извършено в три избора, в това число и в частични избори.

"Въз основа на тези избори и резултатите от тях ЦИК ще следва да създаде разбор, с който да откри какви са провокациите пред електронното отдалечено гласоподаване и в тази връзка към този момент и да реши законодателят дали то да бъде въведено в изборите. Като първичният стадий – това е изработването и одобряването към този момент на техническото задание, защото може би знаете ЦИК е сътрудник на Държавната организация за електронно ръководство в един план, който е финансиран от Европейски Съюз, в границите на положително ръководство по създаване на системата за отдалечено електронно гласоподаване ", разясни Андреев.

Пътната карта обгръща интервала от 2020 до 2023 година Очаква се преди всичко да бъде построена системата, с цел да се проведат пробните гласувания в границите на идните последващи избори и по този метод да се открият резултатите от пробното отдалечено електронно гласоподаване.

В края на пътната карта се чака да има позитивен резултат, въз основа на който да се изготвят рекомендации към законодателя, допълват от ЦИК.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР