Цифровите валути са още една възможност за новите технологични компании,

...
Цифровите валути са още една възможност за новите технологични компании,
Коментари Харесай

По-ниски такси при разплащане с цифрово евро



Цифровите валути са още една опция за новите софтуерни компании, финтех и стартъпи да развиват нови способи на заплащане и разработки, това сподели в изявление за Радио Варна евродепутатът Цветелина Пенкова. Тя заяви, че се чака консултациите по въвеждането на цифровото евро да приключат до края на тази година, с цел да може следващата година цифровата европейска валута да влезе в приложимост.

" Цифровото евро е електронна форма на пари, които се емитират от Европейската централна банка и националните централни банки. Достъпни са за всички жители и компании. Ако в една банкова сметка имаме физически пари, те ще бъдат сменени с цифрови . "

Цифровото евро ще може да се употребява като разплащателна единица при по-ниски транзакционни такси. Предстоят съответните регулации, които допускат всички равнища на отбрана на потребителите и на техните средства във финансовите институции в границите на Европейски Съюз. 

" С влизане на България в Еврозоната, ние ще стартираме да използваме цифровото евро ", сподели Пенкова.

Хартиените пари, които в последно време все по-малко се намират в обращение, няма да бъдат сменени от електронните пари, само че все по-малка ще е нуждата от тях.

Чуйте повече в прикачения звуков файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР