Цецо съм го взел като човек, дето носеше папките…Бойко Борисов През

...
Цецо съм го взел като човек, дето носеше папките…Бойко Борисов
През
Коментари Харесай

Тони Филипов, д-р: В очакване на пълните идиоти

„ Цецо съм го взел като човек, дето носеше папките… ”
Бойко Борисов

През 68 година император Нерон е свален с боен прелом. Пред опасността от ликвидиране, той се самоубива на 9 юни 68 година Казват, че последните му думи били: „ Какъв популярен актьор умира! “ (Qualis artifex pereo!)
От през вчерашния ден, 30 май 2019 година, това, което имахме като Цветан Цветанов, към този момент го няма. И ми се коства, че няма да е пресилено, в случай че възкликнем: „ Какъв оратор си отива! “. 

Не, не се майтапя, в противен случай, сериозен съм като гробарска лопата. Няма различен подобен оратор в новата ни история като Цветанов. Имало е по-добри, имало е даже и по-лоши, само че тъкмо подобен не е имало в никакъв случай. Години наред сме се прехранвал от ораторското му майсторство. И в символ на поклонение пред това майсторство преди време го кръстихме Цецерон, като намек, че може да мери растеж с най-великия оратор на античен Рим Цицерон. Смеем да твърдим и даже да се гордеем, че сме съдействали някои изключителни, неподражаеми мостри на неговото майсторство да се разпространят и да останат вечно в националната памет.

Такъв извънреден нюанс в региона на ораторското изкуство като Цецерон не можеш го измисли. Такъв може единствено да се роди… Не мога да се съглася с проф. Йордан Ведър, че „ Ораторите се създават… “ Не, ораторите се раждат. Нима е допустимо спортното учебно заведение или VII Управление на Държавна сигурност, където работи като водач с чин сержант, да основат оратор от ранга на Цветанов? Не, не и не! Той се е родил оратор, а въпросното обучение единствено е забавило развиването му. Но, както се споделя, не се гаси, туй що не гасне…
Липсата на съответното обучение се оказва от огромна изгода за бъдещия Цецерон. Защото той е изцяло необременен, няма нищо в главата си, което да му попречи да бъде изцяло достоверен, саморасъл, несравним и мъчно повторяем.
Думите ни са безсилни да опишат този саморасъл пай злато. Затова дано дадем думата на самия Цецерон. Само с няколко цитата от свои изявления той ще каже многократно повече от нас.

„ В момента се основава нужната организация за следено изпускане там, където разрешава, със съответните изпускателни кранове да се изпуска водата, да не надвишава равнището, което би могло да заплаши живота и здравето на обитаемоте места, които живеят и имат подобаващ живот. ” (13 февруари 2012)

Многократно сме се опитвал да намерим определение за това, което Цецерон изходира. И всякога нашите избрания се оказват тесни за израстващия оратор. Да съберем на куп Бъмбъл от “Оливер Туист ”, госпожа Малапроп на Шеридън, почетния мирови арбитър на Чехов, Кайзерът на Чудомир и още някои виртуози на усуканата тирада, отново няма да реализираме благосъстоянието на Цветановия изказ. По едно време взехме решение, че „ вербален волунтаризъм ” (такава приложимост на речта, при която си мислиш, че думите значат това, което ти си мислиш) дава отговор най-точно, само че той и него израсна…

„ В претекстовете или решението на съда постоянно могат да излязат съответните догатки за някакви подозрения. ” (29 март 2012)

„ По мотив всичко това, което слушам като политическо говорене, и за входирането на предстоящ проектозакон за възобновяване на вредите при изключителните обстановки – към сегашния миг това консолидиране и реакцията на Министерство на вътрешните работи е доста по-адекватна. Всяко едно деяние е обвързвано и с взаимоотношение на способените органи. ” (1 юни 2012 г.)

”Ние обичайно с страни като Ливан да вземем за пример сме имали положителни добросъседски връзки от съвместен интерес. ” (11 февруари 2013 г.)

Харна глава има, но е за четири крайници най-малко.

„ Нали разбирате, че това, което не е, това не е същото. В това всичко, което се случва, тези работи са, които са значими и не са това, което се твърди. Трябва да ви кажа, че в тази посока тези неща, които се споделят, напълно не са като тези, които съм споделил. Така че мога да ви кажа, че това е същото, което съм казвал и досега… “ (11 март 2014 г.)

През 1837 година съветският цар Николай I поставя върху едно донесение следната резолюция: “Да се вдигне медицинският контрол при изискване, че не ще смее да написа повече. ” Отнася се за Пьотр Яковлевич Чаадаев, който е турен под здравно наблюдаване поради едно от „ Философски писма ”, оповестено в сп. „ Телескоп ”.

„ От целия политически живот единствено в ГЕРБ има политически живот. ” (27 март 2015)

Има гений за нелепостта Цецерон, не може да му се отрече…

„ Аз считам, че във всеки един диалог, който организира всеки един, без значение в каква институция работи или с какво се занимава, той постоянно може да импровизира и да пресъздава избрани диалози или избрани отзиви, които би могло да има в избран човек. Така че в тази посока молбата ми е тотално да бъда разделен в този казус… ” (17 ноември 2016 г.)

Ще кажете, че съм извадил тези изявления от подтекста и те по тази причина звучат по този начин неуместно. Грешите. В подтекста звучат още по-нелепо. За нелепостта няма верен подтекст.

„ Това, което имаме като осем парламентарно показани партии в българския парламент, сподели, че има едно разнообразие. Виждате какъв брой е динамична обстановката, даже част от тези, които формираме парламентарното болшинство, към този момент се показват като единствената съпротива и във вчерашния спор. И съм уверен, че ще има доста сходни политически нови феномени в политическия клонинг, който може да бъде сбъднат в българския политически живот. ” (19 февруари 2016)

Хората (колкото и малко да са у нас), които са привикнали да се показват с цели фрази, малко се нервират от омотаната тирада на Цецерон. Дано да е речта, де, щото пък някои викат, че методът на говорене е проекция на метода на мислене. Което към този момент е непоправимо…

„ Тук желая да кажа, че приказваме за подготвителни полети. Вчерашното излизане на прессъобщение от прокуратурата сподели, че няма предумисъл в тези дейности. “ (25 октомври2017, за митинга на пилотите)

„ Есенната парламентарна сесия се открива при добра ситуативност на България в Европа. “ (5 септември 2018)

Както сме казвал и различен път, в случай че Цветанов ходеше по този начин, както приказва, щеше да е цялостен неработоспособен.

Невежеството на Борисов и Цветанов е ужасно, само че доста по-страшно ще е това, което ще пристигна след тях? След полуидиотите постоянно идват цялостните идиоти! Защото откакто се легитимира един път правото на обществена изява на простотията, няма мощ, която да я спре!
И по никакъв начин не ми се желае да заприличам на един професор, само че не мога да скрия от вас, че Бойчето, Цецерон, Тетка Цачева и така нататък са най-хубавото доказателство, че никой не е изгубил от това, че е подценил интелекта на българина. Градската десница да вземем за пример постоянно го надценява и надлежно постоянно губи от това. 

Текстът е оповестен в reduta.bg. Публикуваме го със единодушието на създателя. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР