Цецка Бачкова и Елена Спасова обмислят да направят нова дясна

...
Цецка Бачкова и Елена Спасова обмислят да направят нова дясна
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Цецка Бачкова прави нова партия Десен форум?

Цецка Бачкова и Елена Спасова обмислят да създадат нова дясна партия, откакто с гръм и тропот си потеглиха от ДСБ, научи Lupa.bg от тъмносини. Двете дами, които имаха кураж да се кандидатират за водачи на партията на Иван Костов, няма да са единствените, които напущат. Очаква се още несъгласни с линията на ДСБ и водачеството на ген. Атанасов да изоставен. Някои ще си тръгнат даже без да се разбере обществено, същото ще стане и с гласоподавателите, изясни човек от техните редици.

От много време, инакомислещите, критици на ръководителя ген. Атанас Атанасов в ДСБ имат собствен кръг „ Десен конгрес ”, в който споделяха хрумвания и информация. Възможно е бъдещата партия или придвижване да продължат публично под същото име.

Самата Цецка Бачкова, която през вчерашния ден разгласи, че повече няма да бъде част от ДСБ и е решила твърдо да си тръгне, откакто нейният съидейник Елена Спасова бе уволнена от партията „ за уронване на престижа й. ”

Принципно дисидентите в ДСБ, безусловно несъгласни с линията на ген. Атанасов, което оповестиха в прав текст още преди Националното заседание през февруари, когато той бе избран отново на поста, са имали желание да изоставен още тогава. Сред тях е и юристът Петър Славов. Конкретният мотив Бачкова да се махне от организацията в този момент е изключването на Елена Спасова, увериха тъмносини.

Цецка Бачкова бе пределно ясна в претекстовете си да напусне ДСБ нощес:

През последната година, след редица неприемливи за мен политически дейности, аз последователно, само че окончателно изгубих тази религия, изгубих търпението си към подлостта, изгубих толерантността си към лъжата.

Не желая и не мога повече да бъда заслон на подмяната и да укривам паниката си, че сме се отклонили от огромните си цели и верния път, написа немската възпитаничка на профила си във фейсбук, откакто разгласи, че напуща тъмносинята партия.   

Днес взех сложното решение да не бъда повече безгласен съизвършител в превръщането на ДСБ в маргинализиран придатък и комфортна патерица на по-амбициозни политически сили, за жал даже неотговарящи на идеологията и правилата, зад които аз твърдо още заставам, добави Бачкова.

В същия дух бе и посланието на шефа на " ДСБ-Лозенец " Елена Спасова след новината, че е изгонена от партията.

Преди два дни бях известена, че съм изключена. Уронвала съм престижа на партията с това, че показвам инакомислието си. По-зрелите от вас помнят времената, когато Партията беше права, даже когато бърка. По-младите в този момент също имат шанса да го запомнят, само че за благополучие или злощастие не знаят какво е ДСБ, написа тя.

Аз съм областен ръководител и макар, или може би точно поради така наречен " уронване ", моят регион непроменяемо е бил с най-хубави резултати за партията в цялата страна. Избирателите ценят когато не ги будалкат, когато не ги държат на мрачно и не им пробутват мухлясали лозунги. И гласоподават за резонни хора, вместо за напудрен фалш. Затова и имате военачалник с 800 преференции в половинмилионен град като Варна.

До днешния ден направих за марката ДСБ каквото можах. Съживих организацията си, катализирах основаването на младежката конструкция, печелих избори, разнасях храна по секции, приобщавах...

Днес ДСБ по лична воля напуснаха знакови хора. Фарсът на Националното заседание през февруари не беше задоволителен да ги накара да скъсат с партията, само че разрастващият се израстък на болшевизма им идва допълнително. Освен с държанието на партийното управление съм спорила обществено с доста от днешните напускащи. Никога това не стана мотив да спрем да си подвигаме телефона. Така движехме напред себе си и ДСБ, разкри Спасова. 

Според мнозина съидейници на ДСБ, партията минава от полуразпад към цялостен разпад. Десни почитатели оповестиха, че за тях тъмносиния план на Командира се е трансформирал в болшевишка конструкция, която се крепи единствено поради оцеляването на генерала и няколко индивида към него. 

За жал ДСБ се трансформира в нищо повече от ваденката върху чашата със соево лате на ДаБг. Просто една конструкция, съществуваща единствено с цел да обезпечава трансформиралия се от дълго време в подигравка " военачалник " и неговия антураж отпред с един някогашен и към този момент много ояден артист. А самата коалиция се трансформира в една главно софийска фракция и малко в два три регионални града на демократичния хайлайф, да вземем за пример „ гайсчетатат в бизнес парка ” ръксовнодена от инвивиди като Шиши Мирчев и вуйна Цонка и техните лакеи, написа тъмносин политик.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР