Церемонията по повод оттеглянето на действащия германски канцлер от поста

...
Церемонията по повод оттеглянето на действащия германски канцлер от поста
Коментари Харесай

Ангела Меркел избара да я изпратят като канцлер с пънк рок

Церемонията във връзка отдръпването на настоящия немски канцлер от поста на държавен началник ще бъде съпроводена от песните на немската певица и актриса от 50-те години на предишния век „ Für Mich Solls Rote Rosen Regnen “ и на наричаната в Германия „ богиня на пънка “, пънк рок певицата „ Du hast den Farbfilm vergessen “, която ѝ донася известност в Германска демократична република през 1974 година Това заяви „ Шпигел “, базирайки се на свои източници.

По негова информация Меркел е избрала тези песни за церемонията си, която ще се състои идващия четвъртък, 2 декември, в двора на немското министерство на защитата в Берлин. По този метод тя желае да придаде на отдръпването си като канцлер доста емоционалност.
Съпругът на Меркел: Германците не се имунизират поради мързел и блаженство
Съпругът на канцлера Ангела Меркел упрекна във вторник неимунизираните германци в " мързел ", до момента в който страната се бори с трагично нараств...

Събитието обаче ще се организира в скъсен формат заради ограничаващите ограничения, въведени в страната за ограничение на разпространяването на ковид. Ще бъдат поканени единствено към 200 посетители. Канцлерът ще участва на церемонията и по-късно ще произнесе къса тирада.

Според традицията в Германия, при овакантяване на поста си политикът самичък може да избере и поръча на оркестъра на Бундесвера да извърши музиката, която ще прозвучи на церемонията. В допълнение към песните на Хаген и Кнеф Бундесверът репетира за Меркел немския икуменически химн " Славим те, Велики Боже ", написан през 1771 година Някои от предшествениците на Меркел също са избирали музикалните творби за прощалната гала. Сред тях е и някогашният немски канцлер (на поста в интервала 1998-2005 г.).

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР