Церемонията на наградите „Оскар“ е предизвикала рекордно нисък зрителски интерес.

...
Церемонията на наградите „Оскар“ е предизвикала рекордно нисък зрителски интерес.
Коментари Харесай

Оскарите с рекордно нисък рейтинг - slava.bg

Церемонията на премиите „ Оскар “ е провокирала рекордно невисок зрителски интерес. След като увеличи рейтинга си предходната година, Американската кино академия отдаде триумфа на неналичието на водещ, като до последно поддържаше мантрата, че ще повтори положителната формула и тази година.

Уви, водещ нямаше, а ползата на аудиторията (по данни на излъчващата телевизия ABC) е спандал даже повече, в сравнение с през 2018 година, предава Монитор.

Едва 23,6 милиона фенове са наблюдавали триумфа на „ Паразит “ на оскарите. Това са с шест милиона по-малко фенове на седмото изкуство спрямо 2019 година и с близо 3 млн по-малко спрямо провокиралата куп промени гала през 2018 година След ниския рейтинг преди две години Академията инициира няколко промени.

Тя се зарече, че ще редуцира продължителността на събитието до под 3 часа – нещо, което не съумя да извърши нито предходната, нито тази година. С тази цел и датата на провеждането на церемонията бе изместена по-рано през февруари.

Още идната година обаче оскарите още веднъж ще бъдат раздадени в края на месеца, а в причина за това се трансформира относително близкото във времето осъществяване на Супербол. Категорията „ най-популярен филм “ също бе препоръчана като метод за справяне с ниския зрителски интерес.

Това решение обаче не бе посрещнато добре от критици и кино дейци.

Тогавашният президент на Академията Джон Бейли изясни, че концепцията „ е прободена в сърцето “, само че към момента има предпочитание за нейното пробутване.

Сега „ известната “ категория зависи и от волята на новия началник на киноинституцията Дейвид Рубин.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР