Церемония по издигането на националното знаме по повод 3 март,

...
Церемония по издигането на националното знаме по повод 3 март,
Коментари Харесай

Шествие скандира Да живее Русия преди издигането на националния флаг пред паметника на Незнайния воин в София

Церемония по издигането на националното знаме във връзка 3 март, на който честваме 145-ата годишнина от Освобождението, се състоя пред паметника на Незнайния боец в София. Малко преди да стартира церемонията по бул. " Цар Освободител " мина шествие на Национално придвижване " Русофили ". Хората развяваха националните флагове на България и на Русия, стопираха се пред паметника на Цар Освободител на площад " Народно заседание ", скандирайки: " Да живее Русия ", оповестява Българска телеграфна агенция.
Присъстваха президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът на защитата Димитър Стоянов, заместник-министрите Теодора Генчовска и Катерина Граматикова, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, кметът на София Йорданка Фандъкова, представители на дипломатически задачи у нас, жители. Сред присъстващите на церемонията бяха и други министри, представители на политически сили, посланици. 

При осъществяване на националния химн от Гвардейският внушителен духов оркестър беше създаден салют от двадесет артилерийски залпа.
Президентът Радев и вицепрезидентът Йотова отдадоха респект пред паметта на починалите за свободата на България.
В церемонията участваха представителни формирования на Националната гвардейска част. По-късно през днешния ден следва тържествена промяна на почетния гвардейски часовой пред президентството.

От 18:30 ч. на площад „ Народно заседание “ ще се организира тържествената заря-проверка във връзка Националния празник на България. Президентът Румен Радев ще одобри почетния строй на представителните елементи на Българската войска и ще произнесе слово.
Малко преди да стартира церемонията по издигането на флага,  по бул. " Цар Освободител " мина шествие на Национално придвижване " Русофили ". Хората развяваха националните флагове на България и на Русия, стопираха се пред паметника на Цар Освободител на площад " Народно заседание ", скандирайки: " Да живее Русия ". 
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
03 Март 20237703 Март 202317103 Март 20237903 Март 202321803 Март 202312803 Март 2023289КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани23 Фев 2023170428 Фев 202380726 Фев 2023789918 Фев 20231591
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР