Ценя дейността на всички ръководители на службите на военния аташе,

...
Ценя дейността на всички ръководители на службите на военния аташе,
Коментари Харесай

Тагарев: Работата на военните аташета е от изключително значение за реализиране на външнополитическите приоритети

„ Ценя активността на всички ръководители на службите на военния аташе, с която допринасяте в забележителна степен за реализирането на отбранителната политика на нашата страна и за развиването на двустранните връзки в границите на военното съдействие. “ С тези думи министърът на защитата Тодор Тагарев се обърна към участниците в конференцията с ръководителите на службите на военния аташе към задграничните представителства на Република България, която се организира през днешния ден, 3 юли, в София. Той акцентира, че работата на военните аташета има значително място за осъществяване на външнополитическите цели на страната както в двустранните контакти, по този начин и в многостранното дипломатическо другарство.


Министърът изрази високата си оценка за работа „ Военно разузнаване “. „ Вие сполучливо се справяте с добиването и даването на настояща информация на държавното и военното управление предвид на динамичната стратегическа среда и военнополитическата конюнктура в района и света, генерираща опасности и закани за сигурността на страната “, сподели министър Тагарев.

В своето послание министър-председателят учен Николай Денков акцентира, че е удовлетворен от старта на съдействието със работа „ Военно разузнаване “. „ Вие сте военните дипломати, които ни помагате да взимаме верните решения и внушавате това доверие, от което имаме потребност “, сподели още министър председателят и благодари на политическото и военното управление на Министерството на защитата за общите споделени разбирания.


Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов срещна военните аташета с главните провокации, произлизащи от динамичността във връзка с груповото въздържане и защита, която генерира още по-високи условия както към съюзните, по този начин и към националните сили за защита. „ Въоръжените сили на Република България би трябвало да отговорят на качествено нови условия във връзка с подготвеност за потребление, рационализация и софтуерен прогрес, оперативна съгласуемост, всестранна осигуреност и равнище на подготовка, което е ориентирано към рационализиране на отбранителните качества “, акцентира той. Адмирал Ефтимов означи също, че географската локация на страната ни слага спомагателни провокации, свързани с даването на поддръжка от страната хазаин за съюзните сили при тяхното развръщане на или при прекосяването през територията на страната.

В работата на конференцията вземат участие 28 генерали и офицери от задграничните представителства на България, като 22-ма от тях понастоящем извършват функционалните си отговорности на ръководители на службите на военния аташе, а останалите 6-ма са в развой на подготовка, откакто има решение и следва да заминат в дълготрайна задгранична командировка като военни аташета. Целта на конференцията е аташетата по защита и военните аташета да се срещнат с целите във външната политика на страната, в това число по въпросите на държавната политика в региона на сигурността и защитата.


В словото си шефът на работа „ Военно разузнаване “ бригаден военачалник Венелин Венев подчертава върху смисъла на службите на военния аташе към задграничните представителства на Република България като значим детайл от системата за ранно предизвестие. „ Основните старания в тяхната активност са ориентирани към разширение и задълбочаване на съдействието със стратегическите съдружници на Република България и страните сътрудници за осъществяване на двустранните контракти, съглашения, проекти и стратегии. Приоритетно място заемат и уговорките, произлизащи от участието на страната в НАТО и Европейски Съюз “, акцентира бригаден военачалник Венев. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР