Центровете за ваксинация срещу коронавирус за деца на възраст между

...
Центровете за ваксинация срещу коронавирус за деца на възраст между
Коментари Харесай

Белият дом: Детските ваксинационни центрове ще бъдат готови на 8 ноември

Центровете за имунизация против ковид за деца на възраст сред 5 и 11 години ще бъдат " изцяло работещи " до идващия понеделник, 8 ноември, съобщи през днешния ден координаторът на Белия дом за битката с Covid-19 Джефри Зайънц.

Консултативният комитет по имунизациите към Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) ще се събере във вторник, с цел да прегледа рекомендация за тази възрастова група и ръководителят на CDC, доктор Рошел Валенски, ще има последната дума.

Изпълняващият длъжността шеф на FDA, доктор Джанет Уудкок, сподели в петък, че има 1,9 милиона случая на Covid-19 в група от 5 до 11-годишни и 8300 хоспитализации. Тогава FDA утвърди имунизационната доза за деца в тази възрастова група да съставлява единствено една трета от дозата, давана на младежи и на пълнолетни.

" С тази ваксина децата ще могат да се върнат към нещо, което е по-добро от това да бъдат затворени у дома на отдалечено образование, без да могат да виждат приятелите си “, сподели доктор Каусар Талаат от университета Джонс Хопкинс. " Ваксината ще ги отбрани, а също ще отбрани и нашите общности ".

Обръщайки се към пресата на постоянен брифинг в Белия дом в понеделник, Джефри Зайънц също по този начин изясни, че целта на работната група за Covid-19 остава тази, да бъдат имунизирани всички, които към момента не са били ваксинирани.

Според данните, показани от Зайънц, над 80% от жителите на Съединени американски щати са получили първа доза на ваксина против ковид, до момента в който над 70% от тях към този момент са изцяло ваксинирани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР