Центровете за контрол и превенция на заболяванията в Америка вече

...
Центровете за контрол и превенция на заболяванията в Америка вече
Коментари Харесай

Защо часовете в училище трябва да започват по-късно

Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите в Америка към този момент са разпознали недоспиването при учениците като проблем, който визира здравословното им положение.

Хроничното недоспиване води и до по-сериозни проблеми като затлъстяване, меланхолия, диабет и други болести, свързани с метаболизма. Освен това рискът от произшествия по пътя към учебно заведение и назад също се покачва.

Този феномен визира децата по целия свят и не е самостоятелен, а общ. Затова се чуват от ден на ден апели за преосмисляне тутакси , в който стартират уроците заран.
 Снимка 459928

Учениците от една гимназия в Германия да вземем за пример имат право да избират дали да отидат на учебно заведение един час по-късно, като пропуснатият час се наваксва по друго време на деня.

Подрастващите на възраст 15-19 години от същата гимназия взели присъединяване в проучване на учени от Института по здравна логика на психиката. Те наблюдавали въздействието на новата стратегия върху децата, като почнали три седмици преди въвеждането ѝ и траяли да ги следят още шест седмици.
 Снимка 459929

Учените открили, че това се отразява добре на способността на учениците да се концентрират и да възприемат образователния материал по-лесно. Изненадващо било, че приблизително те избирали да отиват по-късно на учебно заведение единствено в два дни от седмицата и съобщили, че се усещат по-удовлетворени и спят по-добре през тези дни.

Според откривателите, самият факт, че младежите могат сами да вземат решение по кое време да отидат по-късно на учебно заведение и имат надзор над това, им работи успокояващо и ги стимулира.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР