Центровете за контрол и превенция на заболяванията (ЦКПЗ) на САЩ

...
Центровете за контрол и превенция на заболяванията (ЦКПЗ) на САЩ
Коментари Харесай

За САЩ ще могат да пътуват всички с одобрена от СЗО ваксина |

Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (ЦКПЗ) на Съединени американски щати споделиха нощес, че Съединените щати ще признават имунизациите на всички хора, идващи от чужбина, които са имунизирани против КОВИД-19 с утвърдени от американски регулатори или Световната здравна организация (СЗО) ваксини, съобщи Ройтерс.

На 20 септември Белият дом разгласи, че Съединените щати ще отстранен през ноември рестриктивните мерки за пътешестване по въздух от 33 страни, в това число Китай, Индия, Бразилия и по-голямата част от Европа, в случай че пасажерите са изцяло имунизирани против КОВИД-19. Тогава не беше конкретизирано кои ваксини ще бъдат приети.

Говорителка на ЦКПЗ сподели през вчерашния ден, че " шест ваксини, които са утвърдени от Управлението за надзор на храните и медикаментите или са утвърдени за незабавна приложимост от СЗО, ще дават отговор на критериите за пътешестване към Съединени американски щати ".
Някои страни оказваха напън върху администрацията на президента Джо Байдън да признае утвърдените от СЗО ваксини, защото утвърдените от Агенцията по храните и медикаментите ваксини не са необятно употребявани във всички страни. В Съединени американски щати са утвърдени единствено имунизациите на Moderna, Pfizer-BioNTech и еднодозовата Johnson& Johnson/Janssen. Одобрение за приложимост от СЗО имат още имунизацията на AstraZeneca, нейният създаван в Индия вариант Covishield и китайските ваксини на Sinopharm и Sinovac. Руската ваксина Sputnik V към момента няма утвърждението на СЗО, само че се чака то да бъде обещано всеки миг. 

Съединените щати ще разрешават влизането на изцяло имунизирани пасажери по въздуха от по този начин наречените " шенгенски " страни в Европа, както и Англия, Ирландия, Китай, Индия, Южна Африка, Иран и Бразилия.

Безпрецедентните ограничавания, въведени от американското държавно управление, забраняваха влизането в страната на множеството хора без американско поданство, които са били в тези страни през последните 14 дни.

Новите условия за имунизация против КОВИД-19 в този момент ще важат за съвсем всички непознати жители, които пътуват по въздух към Съединени американски щати, в това число тези, за които до момента предходните ограничавания не важаха.

ЦКПЗ към момента не са финализирали и разгласили новите правила за следене на контактните лица за пътуващите от чужбина. ЦКПЗ би трябвало и в детайли да опишат разпоредбите за изключения, които включват деца, които към момента не подлежат на имунизация, както и гости от страни, където имунизациите не са необятно налични. Администрацията би трябвало да реши и дали да позволява гости, които вземат участие в клинични тествания, свързани с КОВИД-19 или неотдавна са прекарали заболяването и към момента не подлежащи на имунизация.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР